Πέντε μυστικά για το μοσχοκάρυδο

Το μοσχοκάρυδο, είναι ένα από τα ξεχωριστά μπαχαρικά που εκτός από γεύση και μυρωδιά, βοηθά τον οργανισμό σε διάφορους τομείς.

Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες, το μοσχοκάρυδο φημίζεται για απώλεια βάρους. Οι πεπτικές ιδιότητες του μοσχοκάρυδου είναι αυτές που βοηθούν με διάφορους τρόπους να απαλλαγείτε από περιττά κιλά.

Το μοσχοκάρυδο χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για ιατρικούς σκοπούς, καθώς έχει διάφρα οφέλη για το γαστρεντερικό σύστημα.

Μερικά από τα οφέλη του μοσχοκάρυδου

Πεπτικές ιδιότητες

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία του μοσχοκάρυδου είναι ότι αποβάλλει τις τοξίνες από το σώμα και έχει πεπτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση του μεταβολισμού, βοηθώντας έτσι στην απώλεια βάρους. Μια μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Agricultural and Biological Sciences, δείχνει ότι το μοσχοκάρυδο χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία του εμέτου καθώς και για τη ρύθμιση των κινήσεων του εντέρου.

Καταστέλλει την όρεξη

Είναι επίσης γνωστό ότι καταστέλλει την όρεξη, επειδή είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Μια μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Critical Reviews in Food Science and Nutrition, αναφέρει ότι τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες μπορούν να αποτρέψουν την παχυσαρκία καθώς συμβάλλουν στη μείωση της πείνας.

Καίει λίπος

Είναι μια από τις φυσικές θεραπείες απώλειας βάρους καθώς βοηθά στην καύση λίπους. Περιέχει μερικά απαραίτητα μέταλλα και ένα από αυτά είναι το μαγγάνιο που βοηθά στη διάσπαση των λιπών, αναφέρει μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Clinical Nutrition Research.

Βοηθά στον καλύτερο ύπνο

Το μοσχοκάρυδο είναι μία φυσική λύση για την θεραπεία της αϋπνίας. Μπορείτε να πιείτε ένα ποτήρι τσάι από βότανα με σκόνη μοσχοκάρυδου για να έχετε στη συνέχεια έναν καλό ύπνο.

Χαλαρώνει και διώχνει το στρες

Το μοσχοκάρυδο είναι ένα καλό αντίδοτο για το στρες. Χάρη στα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στο μοσχοκάρυδο, βοηθά στην πρόληψη του οξειδωτικού στρες στα κύτταρα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το μοσχοκάρυδο

Προσθέστε μοσχοκάρυδο σε διάφορα πιάτα ή να πίνετε τσάι με μοσχοκάρυδο.

Διαβάστε επίσης

Σύνοδος Κορυφής Υγείας 2024: Ένα δισ. δολάρια για τον ΠΟΥ και οι δωρεές συνεχίζονται από τα Ιδρύματα Γκέιτς και Ροκφέλερ – Παρών ο Άδωνις

Οι ψυχολογικές επιπτώσεις των διασωστών του ΕΕΣ στα Τέμπη – Μελέτη από εθελοντή

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.