5 τροφές που καλό είναι να μην τις ανακατεύετε με μέλι

Το μέλι μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, αλλά υπάρχουν μερικές τροφές που δεν πρέπει να τις ανακατεύετε με αυτή την υπερτροφή.

Το μέλι μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά μην το προσθέτετε παντού. Ορισμένοι συνδυασμοί μελιού μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Ένα από τα συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι είναι να αναμιγνύουν μέλι με ζεστό νερό και να το πίνουν με άδειο στομάχι.

Το μέλι αποτελείται κυρίως από υδατάνθρακες. Εκατό γραμμάριο μελιού έχει 82,4 γραμμάρια υδατάνθρακες, 17 γραμμάρια νερό και άλλα θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο (6 mg), κάλιο (52 mg) και βιταμίνη C (0,5 mg) σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA).

Οι τροφές που δεν πρέπει να ανακατεύετε με μέλι

Ορισμένοι συνδυασμοί με μέλι μπορεί να το κάνουν τοξικό. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

1. Μέλι με ζεστό νερό
Εάν προσθέσετε μέλι σε ζεστό νερό, μπορεί να είναι επιβλαβές. Το μέλι μπορεί να γίνει τοξικό στους 140 βαθμούς, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο AYU, το Διεθνές Τριμηνιαίο Περιοδικό Έρευνας για την Αγιουρβέδα. Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι επειδή το μέλι περιέχει φυσικά σάκχαρα, η θέρμανση του μπορεί να απελευθερώσει 5-υδροξυμεθυλοφουρφουράλη ή HMF που μπορεί να είναι καρκινογόνο.

2. Μέλι με σκόρδο
Το μέλι δεν πρέπει να αναμιγνύεται με σκόρδο, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε πεπτική δυσφορία ή να επιδεινώσει γαστρεντερικά προβλήματα. Το σκόρδο έχει ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες και όταν αναμιγνύεται με μέλι, μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα επεξεργάζεται τον συνδυασμό.

3. Μέλι με αγγούρι
Χρησιμοποιείτε μέλι για να κάνετε τη σαλάτα σας πιο θρεπτική; Φροντίστε να μην έχει αγγούρι. Αποφύγετε την ανάμειξη μελιού με αγγούρι, το οποίο έχει δροσιστικές και διουρητικές ιδιότητες. Όταν αναμιγνύεται με μέλι, το δροσερό αγγούρι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα δέρματος ή πεπτικά προβλήματα υγείας.

4. Μέλι σε κρέας ή ψάρι
Μην προσθέτε σάλτσα που περιέχει μέλι σε ψάρι ή κρέας. Όχι μόνο έχει περίεργη γεύση, αλλά ο συνδυασμός μπορεί να οδηγήσει σε καθυστέρηση στην πέψη και να προκαλέσει προβλήματα στο στομάχι.

6. Μέλι με γλυκά φρούτα
Αν προσθέσετε μέλι σε ένα μπολ με φρούτα, όπως το μάνγκο ή ο ανανάς, θα ενισχύσετε περαιτέρω τη γλυκύτητα. Δεδομένου ότι είναι ήδη γλυκά, μπορούν να προκαλέσουν ανεβοκατεβάσματα σακχάρου σε άτομα.

photo shutterstock

Διαβάστε επίσης

Τσίμπημα από καφέ αράχνη: Πώς χάθηκε ένας 48χρονος άνδρας στον Πύργο

Η γρήγορη λίστα, οι αθώες εξαγωγές και οι κόφτες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.