Α.Σκέρτσος: 7 στους 10 μαθητές και εκπαιδευτικούς έχουν προμηθευτεί self test

Τη μεγάλη ανταπόκριση που έδειξαν μαθητές και εκπαιδευτικοί τις πρώτες ημέρες διάθεσής τους από τα φαρμακεία, τόνισε σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος.

Όπως ανέφερε, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση μέχρι το πρωί του Σαββάτου είχαν διατεθεί πάνω από 315.000 self tests από 10.055 φαρμακεία σε μαθητές και καθηγητές.

Ο αριθμός, κατά τον κ.Σκέρτσο, αντιστοιχεί σε ποσοστό 70% των δικαιούχων αυτής της φάσης.

«Το κεντρικό μήνυμα στην τρέχουσα συγκυρία της πανδημίας είναι οι μεγαλύτεροι βαθμοί ελευθερίας με αυξημένο αυτοέλεγχο της κοινωνίας και έμφαση στην όσο πιο πιστή τήρηση των ακόλουθων μέτρων: μάσκες, self-test, εμβόλια και βεβαίως αποφυγή κοινωνικών εκδηλώσεων μεγάλων ομάδων», υπογράμμισε ο ίδιος.

Και πρόσθεσε:

«Ένα και πλέον χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, βρισκόμαστε σήμερα σε ένα κομβικό σημείο σε ό,τι έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Το βέβαιο είναι πως η αυστηρότητα των μέτρων δεν είναι πλέον ευθέως ανάλογη με την επιθυμητή συμμόρφωση. Μάλιστα καθώς η κόπωση όλων μας είναι μεγάλη, μπορεί να φέρνει πλέον και τα αντίστροφα αποτελέσματα.

Αυτό έχει αντίκτυπο σε μέτρα που «κλείνουν» δραστηριότητες διότι η λογική πίσω από το κλείσιμο δραστηριοτήτων είναι οι εργαζόμενοι και όσοι δραστηριοποιούνται σε αυτούς τους χώρους να οδηγηθούν από χώρους υψηλότερης μεταδοτικότητας σε χώρους χαμηλότερης μεταδοτικότητας».

Όπως τόνισε ο κ. Σκέρτσος «με τα self-tests έχουμε τη δυνατότητα να επαναφέρουμε δραστηριότητες σε λειτουργία. Η νέα φιλοσοφία είναι ότι οι πολίτες πλέον μπαίνουν σε συνδυασμό συμμετοχικού και υποχρεωτικού screening, συνεπώς έχουμε ταχύτερη ανίχνευση των θετικών και άρα καλύτερη πρόληψη. Έτσι αυξάνεται εμμέσως και η αποτελεσματικότητα της ιχνηλάτισης.

Σε αυτήν την φάση, στόχος δεν είναι να μειωθεί η κινητικότητα αλλά ελαττωθεί η  μεταδοτικότητα και να αυξηθεί η συμμετοχή των πολιτών στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας.

ΑΠΕ

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.