Χρυσοχοΐδης: “Δεν αντιλαμβάνομαι τα περί παραίτησης του προέδρου του ΕΟΦ -΄Έληξε η θητεία και δεν ανανεώθηκε”

Διέψευσε με έμφαση τα περί παραίτησης του κ. Δημήτρη Φίλιππου από τη θέση του προέδρου του ΕΟΦ, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

“Δεν αντιλαμβάνομαι τα περί παραίτησης του προέδρου του ΕΟΦ -΄Έληξε η θητεία και δεν ανανεώθηκε”

Απαντώντας στη Βουλή στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο, είπε ότι δεν αντιλαμβάνεται αυτά τα περί παραίτησης, καθώς η θητεία του κ. Φιλίππου έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου και δεν πρόκειται να ανανεωθεί.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι στόχος του υπουργείου είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του ΕΟΦ, ώστε να παίξει σημαντικό ρόλο για την υγεία των πολιτών και να εξασφαλίσει επάρκεια στα φαρμακευτικά προϊόντα κυρίως για τα παιδιά και τους χρονίως πάσχοντες. Επίσης, ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι η χώρα μας έχει ικανοποιητική επάρκεια σε φάρμακα.

Σημειώνεται ότι ο καθηγητής Δημήτρης Φιλίππου ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω ανάρτησης του στα κοινωνικά δίκτυα ότι παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου του ΕΟΦ.

Συγκεκριμένα, έγραψε ότι υπέβαλα εχθές αργά το βράδυ την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό από τη θέση του προέδρου του ΕΟΦ και επιστρέφω στα ακαδημαϊκά μου καθήκοντα και την χειρουργική που τόσο αγαπώ”. Σε άλλο σημείο προανήγγειλε ότι “Οφείλω να παρουσιάσω το έργο που πραγματοποιήθηκε αυτά τα τέσσερα χρόνια και αυτό θα γίνει σύντομα”.

Μέχρι την αντικατάσταση του, χρέη προέδρου του ΕΟΦ αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος Διομήδης Λυμπέρης.

Διαβάστε επίσης

Φαρμακαποθήκες: Ποια φάρμακα θα λείψουν τον χειμώνα, ο ρόλος του ΕΟΦ, του ΠΦΣ και του ΣΦΕΕ – Σοβαρές καταγγελίες

Εκστρατεία για την Μηνιγγίτιδα Β: Να ΜΗΝ πάθει τίποτα… Να ΜΗΝ το αναβάλλουμε…

Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα αντιμετώπισε δύο καρκίνους ταυτόχρονα – Η νοοτροπία μου στους αγώνες τένις με βοήθησε

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.