Η Pfizer ξεκινά μελέτες για χάπι κατά του κορονοϊού

Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer ανακοίνωσε ότι ξεκινά κλινική δοκιμή φάσεως Ι για μια νέα από του στόματος θεραπεία κατά της νόσου Covid-19.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της φαρμακοβιομηχανίας πρόκειται για έναν αναστολέα της πρωτεάσης SARS-CoV2-3CL του ιού ο οποίος στα εργαστηριακά πειράματα έδειξε ισχυρή αντιική δράση. Οι αναστολείς πρωτεάσης προσκολλώνται στα ένζυμα του ιού και εμποδίζουν τον πολλαπλασιασμό του μέσα στα κύτταρα.

Τέτοιου είδους θεραπείες χρησιμιοποιούνται εδώ και χρόνια για την αντιμετώπιση ιογενών νοσημάτων όπως η ηπατίτιδα C, η λοίμωξη HIV / Aids και άλλες. Οι αναστολείς πρωτεάσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μονοθεραπεία ή σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα.

Η κλινική δοκιμή του νέου φαρμάκου θα λάβει χώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παράλληλα με την από του στόματος θεραπεία, θα δοκιμαστεί και ένας ακόμη αναστολέας, που χορηγείται ενδοφλεβίως.

Η ιατρική κοινότητα ανυπομονεί για τη θεραπεία σε χάπια

Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα περιμένει με ανυπομονησία τις εξελίξεις σχετικά με τις από του στόματος θεραπείες για τον κορονοϊό. Η ανάπτυξη τέτοιων φαρμάκων θεωρείται ότι θα είναι σωτήρια για την εξέλιξη της πανδημίας.

Οι ασθενείς με μέτρια νόσο θα μπορούν να λαμβάνουν θεραπεία στο σπίτι, θα προλαμβάνεται η βαριά νόσος και έτσι θα μειωθούν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Αντίστοιχα, θα μειωθεί και η θνησιμότητα ενώ θα αποκλιμωκωθεί η πίεση στα συστήματα Υγείας.

Διαβάστε επίσης

Στο τέλος του χρόνου το πρώτο χάπι κατά του κορονοϊού (upd)

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.