Τι προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά αντί επιστράτευσης

Αποστάσεις από την τοποθέτηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) παίρνει ο Ιατρικός Σύλλογος του Πειραιά. Όπως  αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το ύφος όσων ανακοινώθηκαν από τον ΠΙΣ δεν εκφράζει τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά».

Όσον αφορά την επιστράτευση, ο Σύλλογος επαναφέρει 5 προτάσεις οι οποίες είχαν υποβληθεί παλαιότερα στον υπουργό Υγείας:

  1. Άμεση πρόσληψη όλων των συναδέλφων των οποίων έχει ολοκληρωθεί η κρίση τους για ένταξη στο ΕΣΥ και δεν έχει ολοκληρωθεί ο διορισμός τους για γραφειοκρατικούς λόγους.
  2. Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων του πρώην ΙΚΑ, αυτών που έχουν δικαστικές αποφάσεις, αλλά και αυτών που αναμένουν δικαστικές αποφάσεις, συναδέλφων ετοιμοπόλεμων με μεγάλη εμπειρία που μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στην Δευτεροβάθμια περίθαλψη.
  3. Ένταξη σε εθελοντική βάση Ιδιωτών ιατρών στα εμβολιαστικά κέντρα, όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου να απελευθερωθούν ιατροί και να προσφέρουν στην Δευτεροβάθμια περίθαλψη. Στη συγκεκριμένη ενέργεια τα μέλη του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά προσφέρονται να βοηθήσουν εθελοντικά και χωρίς αμοιβή, τόσο στα εμβολιαστικά κέντρα, όσο και με εφημερίες στα Νοσοκομεία της περιοχής μας.
  4. Ένταξη των ιατρών σε αναμονή αγροτικού σε μονάδες cov-19 με το προνόμιο να προσμετρήσει ο χρόνος αυτός στο αγροτικό τους
  5. Άμεση πρόσληψη των συναδέλφων που είναι σε αναμονή ειδικότητας.

Σύμφωνα με το Σύλλογο του Πειραιά, «αν υλοποιηθούν άμεσα οι παραπάνω προτάσεις, δεν θα υπάρξει θέμα επιστράτευσης, διότι θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες του ΕΣΥ.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.