Ένα ζευγάρι Αμερικανών ταξίδεψε για να φέρει το μωρό που γεννήθηκε από παρένθετη μητέρα στην Ουκρανία

Ένα ζευγάρι Αμερικανών ταξίδεψε μέσα στις εχθροπραξίες για να φέρει το μωρό που γεννήθηκε από παρένθετη μητέρα στην Ουκρανία.

Ο ερχομός της Charlotte – Marina δεν είναι τίποτα λιγότερο από θαύμα.

Ένα ζευγάρι Αμερικανών ταξίδεψε για να φέρει το μωρό που γεννήθηκε από παρένθετη μητέρα στην Ουκρανία

Μια παρένθετη μητέρα που μετέφερε το μωρό της Άμι και του Μάικλ Κοβάλσκι ήταν μέσα σε ένα ουκρανικό καταφύγιο. Όταν την έπιασαν οι πόνοι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Κιέβου κάτω από τα πυρά των ρωσικών δυνάμεων και γέννησε ένα κοριτσάκι, βάρους 3 κιλών.

«Την μεταφέραμε κυριολεκτικά από τη μήτρα σε εμπόλεμες ζώνες», είπε η Άμι στο TODAY.

Λίγες μέρες νωρίτερα, η Άμι και ο Μάικλ είχαν φτάσει στην Ουκρανία από τη Φλόριντα για να βρεθούν εκεί για τη γέννηση του κοριτσιού τους.

“Κανείς εκεί δεν ανησυχούσε πολύ γι’ αυτό”, είπε η Άμι.

Αλλά οι σειρήνες έδειχναν ότι η Ουκρανία δεχόταν επίθεση. Οι μελλοντικοί γονείς όταν έφτασαν, βρήκαν ένα ταξί για να είναι με την παρένθετη μητέρα, αλλά τους πήρε τέσσερις ώρες για να διανύσουν 29 χιλιόμετρα.

«Όλοι οι δρόμοι ήταν αποκλεισμένοι, κάποιοι από αυτούς είχαν καταστραφεί, οπότε χρειάστηκαν περίπου τέσσερις ώρες για να φτάσουμε εκεί, αλλά φτάσαμε εκεί με ασφάλεια με τη βοήθεια του Θεού», είπε η Άμι.

Στις 26 Φεβρουαρίου, η Άμι και ο Μάικλ κατάφεραν τελικά να συναντήσουν το κοριτσάκι τους, αλλά η οικογένεια αναγκάστηκε να φύγει σχεδόν αμέσως.

Μαζί με τον μεταφραστή τους και ένα άλλο μωρό Αμερικανών, του οποίου οι γονείς δεν κατάφεραν να φτάσουν έγκαιρα στην Ουκρανία, οι Κοβάλσκι έφτασαν στον σιδηροδρομικό σταθμό.

«Η ερώτηση αν επρόκειτο να επιστρέψουμε σπίτι δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μας», είπε η Άμι. «Απλώς έπρεπε για μερικά βράδια να κοιμηθούμε σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και να κάνουμε πολλές παρακάμψεις με τρένα, λόγω των επιθέσεων».

Ταξιδεύοντας με δύο νεογέννητα, η Άμι και ο Μάικλ έφτασαν με ασφάλεια στη Σλοβακία χάρη στη βοήθεια άγνωστων σε εκείνους πολιτών της Ουκρανίας.

«Στον σιδηροδρομικό σταθμό, ο κόσμος μας βοηθούσε. Μια κυρία φώναζε στη μέση της νύχτας για να μας δώσουν γάλα για το μωρό, μας έφερε ρούχα και κουβέρτες», είπε η Άμι. Πέντε λεπτά αφότου φύγαμε με το τρένο ακούσαμε πυροβολισμούς από τον σιδηροδρομικό σταθμό και την επόμενη μέρα που φύγαμε, η περιοχή είχε καταληφθεί».

Οι Κοβάλσκι και τα δύο μωρά διέσχισαν με ασφάλεια τα σύνορα και παρέδωσαν το άλλο νεογέννητο στο ζευγάρι Αμερικανών που τους περίμεναν εκεί.

«Σε κάθε σημείο του ταξιδιού μας στην Ουκρανία κάποιος έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια του για να μας βοηθήσει να κινηθούμε με ασφάλεια και να επιστρέψουμε», είπε η Άμι.

Ένα ζευγάρι Αμερικανών ταξίδεψε για να φέρει το μωρό που γεννήθηκε από παρένθετη μητέρα στην Ουκρανία
Ένα ζευγάρι Αμερικανών ταξίδεψε για να φέρει τη Charlotte – Marina που γεννήθηκε από παρένθετη μητέρα στην Ουκρανία

Δείτε το ρεπορτάζ του NBC News

Διαβάστε επίσης

Οι σκύλοι μυρίζουν τον κορονοϊό στους ανθρώπους με μεγάλη ακρίβεια

Παιδοκαρδιοχειρουργική: Καινοτόμα εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης και Μηχανικής Μάθησης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.