Οι έτοιμες σάλτσες ζυμαρικών πρέπει να υπάρχουν σε κάθε σπίτι, καθώς μας διευκολύνουν όταν αναζητούμε ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα.
Αν και η ποσότητα στα βάζα με τις έτοιμες σάλτσες ζυμαρικών, καλύπτει 2-4 πιάτα, πολλές φορές τις χρησιμοποιούμε κατά το ήμισυ για να έχουμε και τις επόμενες μέρες
Πόσο ακριβώς διαρκεί η σάλτσα ζυμαρικών;
Το κλειστό βάζο σάλτσας ζυμαρικών έχει σχετικά μεγάλη διάρκεια ζωής, ειδικά αν έχει αποθηκευτεί σε ένα ντουλάπι μακριά από το άμεσο φως και τη θερμότητα. Καλύτερα να πετάξετε ένα μπουκάλι εάν έχει μείνει στο ντουλάπι σας για περισσότερο από 18 μήνες, έχει βαθουλώματα, έχει σκουριά, έχει διογκωμένο καπάκι ή έχει φουσκώσει.
Ακόμα και μετά από ένα χρόνο, ελέγξτε τη μυρωδιά πριν από τη χρήση. Οι κλειστές σπιτικές σάλτσες είναι καλές έως και ένα χρόνο.
Πόσο Διατηρείται η Σάλτσα Ζυμαρικών στο Ψυγείο;
Γενικά, όλα τα τρόφιμα που περισσεύουν και μπαίνουν στο ψυγείο, πρέπει να καταναλώνονται, να απορρίπτονται ή να καταψύχονται εντός τριών έως πέντε ημερών.
Αυτή η οδηγία ισχύει και για τις περισσότερες άλλες σάλτσες ζυμαρικών.
Όταν πρόκειται για την αποθήκευση σπιτικής σάλτσας ζυμαρικών, είναι σημαντικό να βρείτε ένα αεροστεγές δοχείο ή βάζο για να τη φυλάξετε για σωστή συντήρηση.
Πόσο καιρό διαρκούν συγκεκριμένες σάλτσες στο ψυγείο;
Οι σάλτσες ζυμαρικών με βάση την ντομάτα, παραμένουν φρέσκες για περίπου πέντε ημέρες μετά το άνοιγμα.
Οι σάλτσες με βάση το λάδι μπορούν να διαρκέσουν για περίπου μια εβδομάδα .
Αν προσθέσετε ευπαθή τρόφιμα όπως γαλακτοκομικά ή κρέατα, είναι καλύτερο να τα χρησιμοποιήσετε εντός τριών ή τεσσάρων ημερών
Σάλτσα Καρμπονάρα
Μια σάλτσα καρμπονάρα παρασκευάζεται με αυγά, ζαμπόν ή χοιρινό κρέας, τυρί, αλάτι και πιπέρι. Μπορείτε να τη διατηρήσετε στο ψυγείο για τρεις έως πέντε ημέρες, αν και το USDA συνιστά τέσσερις ημέρες για μαγειρεμένο χοιρινό ή ζαμπόν.
Αλφρέντο
Οι σάλτσες που περιέχουν γαλακτοκομικά, όπως η σάλτσα Alfredo, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται εντός τριών ή τεσσάρων ημερών από το άνοιγμα ή την παρασκευή τους. Η σάλτσα Alfredo παρασκευάζεται από βούτυρο, κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα, νερό ζυμαρικών και καρυκεύματα.
Πέστο
Παραδοσιακά, αυτή η σάλτσα φτιάχνεται με σκόρδο, κουκουνάρι, ελαιόλαδο, παρμεζάνα και φρέσκα φύλλα βασιλικού. Πάντα να τη φυλάσσετε στο ψυγείο μετά το άνοιγμα. Αν και ορισμένοι ισχυρίζονται ότι το πέστο μπορεί να διαρκέσει για εβδομάδες ή και μήνες μετά το άνοιγμα, αρχίζει να χαλάει μετά από τρεις ημέρες.
Μπολονέζ
Αυτή η σάλτσα αποτελείται από ντομάτες, γάλα ή κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα, κρασί, λαχανικά και κιμά μοσχαρίσιο ή χοιρινό. Είναι καλύτερο να την πετάξετε μετά από τέσσερις ημέρες, καθώς ο κιμάς θα χαλάσει τότε.
Μπορείτε να καταψύξετε τη σάλτσα ζυμαρικών;
Εφόσον έχει μεταφερθεί στην κατάψυξη εντός τεσσάρων ημερών από το άνοιγμα, η σάλτσα ζυμαρικών που έχει περισσέψει μπορεί να καταψυχθεί για έως και τρεις έως τέσσερις μήνες. Γράψτε την ημερομηνία πριν τοποθετήσετε την υπόλοιπη σάλτσα στην κατάψυξη.
Photo Shutterstock