Προληπτική εξέταση για καρκίνο παχέος εντέρου: Ξεκίνησε η αποστολή των μηνυμάτων – Το sms του Άδωνι

Ξεκίνησε η αποστολή των sms στους πολίτες για την δωρεάν προληπτική εξέταση για τον Καρκίνο του παχέος εντέρου και ένας από τους λήπτες του μηνύματος ήταν και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη για το sms που έλαβε για την δωρεάν προληπτική εξέταση για τον καρκίνο παχέος εντέρου:

Μόλις έλαβα στο κινητό μου τηλέφωνο από την ΗΔΙΚΑ μνμ για το δικαίωμά να εκτελέσω δωρεάν προληπτική εξέταση για τον Καρκίνο του παχέος εντέρου. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι από τους πιο συχνούς και επικίνδυνους καρκίνους αλλά που αν τον προλάβεις στην αρχή θεραπεύεται. Όσοι λάβατε ένα παρόμοιο μήνυμα μην το προσπεράσετε χωρίς να του δώσετε σημασία, μπορεί και να είναι το μήνυμα που θα σας σώσει την ζωή. Η Κυβέρνηση μας και το @YpYgGR εφαρμόζουμε αυτή την περίοδο το μεγαλύτερο πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, αξιοποιώντας πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Εύγε στην @agapidaki74263 για την εξαιρετική της δουλειά σε αυτόν τον τομέα!

Τα self-test kit που διατίθενται στους δικαιούχους μέσω του Προγράμματος ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ είναι τεχνολογίας iFOB ή FIT, φέρουν τη σήμανση CE και εγκρίνονται από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. Οι προδιαγραφές τους έχουν καθοριστεί με βάση τη γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας.

Η διαδικασία

Ως προς τη διαδικασία, αυτή περιλαμβάνει τα εξής:

• Διενέργεια self-test για τον καρκίνο του παχέος εντέρου από τους δικαιούχους. Η παράδοση στους δικαιούχους του self-test kit, καθώς και η συλλογή και καταχώριση των αποτελεσμάτων, θα γίνεται μέσω των φαρμακείων.
• Επίσκεψη σε γαστρεντερολόγο/ενδοσκόπο για κλινική αξιολόγηση, σε περίπτωση κατά την οποία προκύψει θετικό αποτέλεσμα από το self-test και διενέργεια διαγνωστικής κολονοσκόπησης, βάσει των αποτελεσμάτων της κλινικής αξιολόγησης.
• Διενέργεια ενδοσκοπικής πολυποδεκτομής, στην περίπτωση που από τη διαγνωστική κολονοσκόπηση ανευρεθoύν ένας ή περισσότεροι πολύποδες μεγέθους μικρότερου του ενός (1) εκατοστού.
• Διενέργεια βιοψίας, βάσει των αποτελεσμάτων της διαγνωστικής κολονοσκόπησης.

Διαβάστε επίσης

Καρκίνος μαστού: Χιλιάδες γυναίκες έχουν σωθεί επειδή δεν άφησαν το sms στο «Διαβάστηκε» – Ροζ η Βουλή

Τα εγκεφαλικά από την ΕΚΑΠΥ, η έλευση του Νέστορα και ο προβληματισμός για το μνημόνιο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.