Αγαπηδάκη: Τα ευρήματα στον μαστό και το μήνυμα στις γυναίκες

Μήνυμα σε όλες τις γυναίκες να μην παραμελούν τις προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο, έκανε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, που εξομολογήθηκε την προσωπική της ιστορία, για ένα εύρημα στον μαστό.

Μιλώντας την Επιτροπή της Βουλής σχετικά με το πόσο σημαντικό είναι το Εθνικό Πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, «Φώφη Γεννηματά», η κα Αγαπηδάκη προχώρησε σε μια προσωπική εξομολόγηση.

«Εγώ είμαι στην ομάδα του Προγράμματος «Φώφη Γεννηματά», είπε η κα Αγαπηδάκη και ανέφερε ότι στη δική της περίπτωση, που έχει ευρήματα, η γιατρός της, της συνέστησε έλεγχο με υπερηχογράφημα και ψηφιακή μαστογραφία.

Το εύρημα στον μαστό 

«Έχω εύρημα, το οποίο δεν είναι κακοήθες, αλλά χρειάζεται παρακολούθηση, ώστε, αν εξελιχθεί σε τέτοιο, να το εντοπίσω έγκαιρα… Αυτά χαρακτηρίζονται ως ύποπτα ευρήματα», είπε σε επικοινωνία της με τους δημοσιογράφους, για να προσθέσει λίγο αργότερα πως δεν είναι κάτι που την ανησυχεί, είναι πολύ κοινό και χρειάζεται απλά παρακολούθηση.

Η κα. Αγαπηδάκη, ενημερώνοντας την επιτροπή, έκανε γνωστό ότι έχουν γίνει πάνω από 430.000 ψηφιακές μαστογραφίες, στις οποίες πάνω από 27.000 γυναίκες με ευρήματα εντοπίστηκαν έγκαιρα.

«Δεν δε χρειάζεται να συνταγογραφηθεί τίποτα, όλα είναι εύκολα και δωρεάν», είπε, καλώντας τις γυναίκες να κλείσουν το ραντεβού τους μέσω της πλατφόρμας mastografia.gov.gr.

Σημείωσε ακόμη ότι, αν υπάρχει ύποπτο σύμπτωμα, εκδίδεται αμέσως το ηλεκτρονικό παραπεμπτικό για υπερηχογράφημα και χαρακτήρισε λάθος την αντίληψη ότι η ψηλάφηση είναι το ίδιο με την ψηφιακή μαστογραφία.

Διαβάστε επίσης 

Αγαπηδάκη: Με τον εμβολιασμό μπορούμε να εξαλείψουμε τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Μητσοτάκης από το Παίδων: Στρατηγικό σχέδιο 3ετίας για το ΕΣΥ – Η χώρα χρειάζεται μεγάλες ευεργεσίες
 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.