Καφές: Ο φυσικός λιποδιαλύτης για απώλεια βάρους

Πολλοί από μας αναζητούμε προϊόντα για γρήγορη απώλεια βάρους και ιδιαίτερα φυσικούς λιποδιαλύτες με τις ελάχιστες δυνατές παρενέργειες, για γρήγορη γράμμωση, ταχύτερη εμφάνιση των κοιλιακών και μείωση της κατακράτησης υγρών, τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες.

Οι λιποδιαλύτες είναι συστατικά που βοηθούν την απώλεια λίπους και βάρους. Λειτουργούν με διάφορους τρόπους, όπως αυξάνοντας την λιπόλυση (λιποτροπικά δραστικά στοιχεία), ενισχύοντας τον μεταβολισμό και τη θερμογένεση (δηλαδή επιταχύνοντας τον ρυθμό της καύσης), ή μειώνοντας την λιπογένεση. Ακόμη, υπάρχουν λιποδιαλυτικά συστατικά που βοηθούν στον έλεγχο της όρεξης, δηλαδη προκαλούν κορεσμό, αίσθημα φουσκώματος και μειώνουν την απορρόφηση συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών (λίπους/υδατανθράκων), αναφέρει η διαιτολόγος, Dr Cedrina Calder.

Καφεΐνη για απώλεια βάρους

Πρόκειται για μια από τις πιο αποτελεσματικές ουσίες για την ενίσχυση του μεταβολισμού και την απώλεια βάρου. Έχει αποδειχθεί, αναφέρει η Calder,  ότι μειώνει την όρεξη και παράλληλα διεγείρει την θερμογένεση, με αποτέλεσμα να ενισχύονται οι κάυσεις έως και 11%.

Επιπλέον, το αποτέλεσμα φαίνεται να μεγιστοποιείται όταν βρισκόμαστε σε φάση ηρεμίας ή πραγματοποιούμε χαμηλής έντασης ασκήσεις και όχι σε μια πιο έντονη φυσική δραστηριότητα. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο που κάνει! Η καφεΐνη είναι επίσης γνωστή για την ενίσχυση της καύσης του λίπους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αν ληφθεί πριν από σωματική άσκηση.

Σύμφωνα με την ειδικό, τα άτομα που δεν καταναλώνουν σε χρόνια βάση μεγάλες ποσότητες καφεΐνης τείνουν να δουν γρηγορότερα και καλύτερα αποτελέσματα, γιατί οι χρήστες καφεΐνης μπορεί να εμφανίσουν ανοχή στις ιδιότητές της.

Για να προσλάβουμε τα οφέλη της καφεΐνης, μπορούμε να πάρουμε κάποιο συμπλήρωμα όπου οι ποσότητες που καταναλώνουμε είναι αυστηρώς καθορισμένες ή να πίνουμε καφέ και τσάι. Η κατανάλωση καφεΐνης θεωρείται ασφαλής μέχρι τα 400 mg ημερησίως.

Η καφεΐνη αυξάνει επίσης, την κατανάλωση μορίων που μας δίνουν ενέργεια και ενεργοποιεί το κεντρικό νευρικό σύστημα. Επίσης, προκαλεί διαστολή των βρόγχων, αυξάνει τη συγκέντρωση και την εγρήγορση γιατί εμπλέκεται στο σύστημα της αδρεναλίνης.

Λιποδιαλύτης για απώλεια βάρους

  • Η καφεΐνη ευνοεί την καύση του γλυκογόνου.Φανταστείτε ότι αυτό που νιώθετε αφού πιείτε έναν καλό καφέ, το ότι είστε γεμάτοι ενέργεια και ξύπνιοι ισχύει και για τον μεταβολισμό σας, αφού η καφεΐνη τον ενεργοποιεί.
  • Βοηθά στο να καούν οι δομικοί λίθοι που «χτίζουν» τα περιττά σας κιλά.Έτσι, με την καύση τους είστε γεμάτοι ενέργεια που μπορεί να διοχετευθεί σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, νοητική ή σωματική.
  • Έρευνες έχουν δείξει ότι μετά από μία κούπα καφέ η ενεργειακή κατανάλωση του οργανισμού αυξάνεται κατά 3-4% για 150 λεπτά.
  • Εννοείται πως η κατανάλωσή του πρέπει να γίνεται πριν τις 17:00, προκειμένου να μην προκαλούνται διαταραχές ύπνου.

Καφεΐνη και συνιστώμενη ποσότητα

Επίσης προσέξτε μέσα στην ημέρα πόσους καφέδες πίνετε. Η υπερβολική κατανάλωση θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή ο καφές δεν θα σας «πιάνει».

Λόγω της αυξημένης περιεκτικότητάς τους σε καφεΐνη είναι σαν να πίνετε 4 με 5 καφέδες μαζί αυξάνοντας κατακόρυφα την καρδιακή λειτουργία.

Η ημερήσια επιτρεπόμενη ποσότητα προς κατανάλωση δεν πρέπει να υπερβαίνει αυτήν που περιέχεται σε 5 καφέδες.

Αυτό ισχύει επειδή η περιεκτικότητα του καφέ σε καφεΐνη αλλάζει ανάλογα με πολλά πράγματα και δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια. Καλό θα είναι, λοιπόν, να έχετε αυτό στο μυαλό σας σαν όριο και φυσικά το πώς αισθάνεστε εσείς.

Αν πίνετε καφέ και νιώθετε ότι δεν μπορείτε να κοιμηθείτε το βραδύ, είστε συνεχώς σε μια ανησυχία ή το αντίθετο, νιώθετε υπερβολική κόπωση και κούραση ακόμα και μετά τον καφέ, προσπαθήστε να κάνετε αποχή για λίγες ημέρες και δείτε πως αντιδρά ο οργανισμός σας.

Photo Shutterstock

Διαβάστε επίσης 

Χοροθεραπεία: Η νέα τάση στο Tik Tok για απώλεια βάρους

Τα καλύτερα superfoods για να κρατήσετε μακριά τις φθινοπωρινές ιώσεις

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.