Εύκολα κόλπα για να μην μπερδεύονται τα μαλλιά

Το πρόβλημα με τις μπερδεμένες άκρες στα μαλλιά, ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες. Οι λόγοι που αποκτούν κόμπους διαφέρουν και μπορεί να είναι τα ακατάλληλα προϊόντα περιποίησης, ο αέρας, το λάθος styling ή ακόμη και ο λάθος τρόπος χτενίσματος.

Ο τύπος των μαλλιών επίσης παίζει σημαντικό ρόλο, αφού και τα ίσια αλλά και τα λεπτά μαλλιά έχουν την τάση να μπερδεύονται. Όταν λοιπόν τα διάφορα τμήματα των μαλλιών, οι διάφορες τούφες, μπλέκονται μεταξύ τους, τότε δημιουργούνται κόμποι, αναφέρει ο κομμωτής Timothy John και δίνει συμβουλές που θα βοηθήσουν να λύσετε αυτό το πρόβλημα.

Εύκολα κόλπα για να μην μπερδεύονται τα μαλλιά

Επιλέξτε μια καλή βούρτσα

Μη θεωρείτε ότι η βούρτσα που έχετε, αυτή που αγοράσατε εξαιτίας της δελεαστικής της τιμής, είναι τόσο φιλική προς τα μαλλιά σας! Συνήθως οι οικονομικές βούρτσες έχουν μεταλλικά και πυκνά δόντια που δεν φέρονται ήπια στην τρίχα. Επιλέξτε μια βούρτσα που έχει αραιά δόντια, διαθέτει φυσική τρίχα και γενικότερα φυσικά υλικά κατασκευής.

Αυτές οι βούρτσες δε σημαίνει ότι κοστίζουν μια περιουσία, αλλά σίγουρα σημαίνει πως προκαλούν πολύ λιγότερη τριβή και φθορές όταν τα χτενίζετε.

Χτενίστε σωστά τα μαλλιά

Έχοντας στη διάθεση σας την κατάλληλη βούρτσα, φροντίστε να τα χτενίσετε με ήπιο τρόπο και να τα ξεμπερδεύετε χωρίς να τα τραβάτε. Ξεκινήστε από τις άκρες να χτενίζετε και κατόπιν από τη ρίζα προς τις άκρες. Είναι ο πιο «τρυφερός» τρόπος να τα χτενίσετε, συμβουλέυει ο John.

Θερμοπροστασία

Η θερμότητα που εκλύουν τα εργαλεία για τα μαλλιά, προκαλούν πολλές φορές φθορά στην κερατίνη που είναι το δομικό συστατικό της τρίχας. Για αυτό το λόγο, θα πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμόζετε πριν το styling, κάποιο επαγγελματικά προϊόντα θερμοπροστασίας. Αν το αμελήσετε, τότε σύντομα τα μαλλιά όχι μόνο θα μπλέκονται εύκολά, αλλά θα γίνουν αδύναμα, με τάση ευαισθητοποίησης, εμφάνιση ψαλίδας, σπασίματα και θαμπά στην όψη.

Προστασία στον ύπνο

Το μαξιλάρι προκαλεί επίσης τριβή και φθορά όταν κοιμόμαστε. Μια λύση είναι να χρησιμοποιούμε μεταξωτές μαξιλαροθήκες – μια πολυτέλεια που όμως αξίζει για τα μαλλιά μας και θα μας αποζημιώσει. Εναλλακτικά, μπορείτε να πιάσετε τα μαλλιά με έναν χαλαρό κότσο πριν κοιμηθείτε. Οι καθημερινές αυτές συνήθειες παίζουν πραγματικά σπουδαίο ρόλο  στην υγεία και την εμφάνιση των μαλλιών μας.

Συχνό κούρεμα

Μια επίσκεψη στον κομμωτή ανά δύο μήνες είναι επίσης σημαντική ακόμη και αν επιθυμείτε να μακρύνετε τα μαλλιά σας. Το συχνό κούρεμα, η ανανέωση της κουπ μας, θα απομακρύνει τις φθορές και τα σπασίματα στις άκρες προτού προλάβουν να εξελιχθούν και να προκαλέσουν ζημιά στην τρίχα. Θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο τα μαλλιά σας, θα τους προσδώσει λάμψη, ζωντάνια και όγκο!

Σωστά προϊόντα

Δεν πρέπει να αφήνουμε την φροντίδα των μαλλιών μας στην τύχη. Πρέπει να επιλέγουμε επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τον τύπο και τις ανάγκες μας, αναφέρει ο Timothy John.

Photo Shutterstock

Διαβάστε επίσης 

Αφυδατωμένα μαλλιά: Το μυστικό για να επαναφέρετε τη λάμψη τους

Φωτογήρανση: Πώς μπορούμε να την προλάβουμε

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.