Ημερίδα “Σύγχρονη κοινωνική απειλή” της Υπογεννητικότητας και της Υπογονιμότητας

Ημερίδα ενημέρωσης αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας συνδιοργανώνουν η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής και το Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας (ΕΚΑΠΤΥ), το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 και ώρα 11:00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής (Παπανικολή 10, Χαλάνδρι). Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση για τη “σύγχρονη κοινωνική απειλή” της Υπογεννητικότητας και της Υπογονιμότητας.

Η εξέταση της ΑΜΗ (αντιμυλέριος ορμόνη) αποτελεί έναν αρκετά αξιόπιστο δείκτη πρόβλεψης της ωοθηκικής εφεδρείας κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής ζωής. Θα συζητηθεί στην ημερίδα,  η δυνατότητα που παρέχει αυτή η απλή και οικονομική εξέταση αίματος, η οποία επιτρέπει στις γυναίκες να μάθουν τα όρια της αναπαραγωγικής τους επάρκειας, τα οποία η φύση θέτει, έτσι ώστε να λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις για τη ζωή τους.

Το μήνυμα

Το μήνυμα της ημερίδας αυτής είναι οι γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, έγκαιρα, να πραγματοποιούν την εξέταση αυτή, ώστε να μπορούν, αν θέλουν, να διαφυλάξουν τη γονιμότητά τους.

Η πρόληψη και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις της ζωής και να μειώσουμε ή να καθυστερήσουμε ανεπιθύμητες συνέπειες. Ήδη, πιλοτικά, η εξέταση αυτή πρόκειται να ενταχθεί σε κάποια ΚΕΠ Υγείας ενώ η πρόταση της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής είναι η ένταξή της συγκεκριμένης εξέτασης στον ΕΟΠΠΥ.

Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής

H νεοϊδρυθείσα Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (Αρ.Διατ.31/23-09-13),  με έδρα την οδό Παπανικολή 10 – Χαλάνδρι, Αθήνα έχει κύριο σκοπό την προώθηση της επιστημονικής σκέψης και έρευνας μεταξύ γυναικολόγων, ενδοκρινολόγων, βιολόγων, γενετιστών, μαιών, νομικών ως και άλλων ειδικοτήτων που ασχολούνται άμεσα ή έμεσα με την αντιμετώπιση της ανθρώπινης υπογονιμότητας και την αναπαραγωγική ιατρική εν γένει.
Επίσης,  η εταιρεία έχει σκοπό τη μετάδοση πληροφοριών και ερευνητικών πρωτοκόλλων που οδηγούν στα αίτια και τη θεραπεία της ανθρώπινης υπογονιμότητας.

Τέλος, όσον αφορά έναν άλλο κύριο στόχο της εταιρείας είναι η επιλογή και εκπαίδευση ιατρών, στελεχών επαγγελμάτων υγείας, εν γένει επιστημόνων με διοργάνωση σχετικών επιμορφωτικών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων,  ως και η συμμετοχή της εταιρείας  σε διεθνή και ευρωπαϊκά προγράμματα επιδοτούμενων επιστημονικών-ερευνητικών ομάδων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Διαβάστε επίσης 

Ημερίδα ”Διαπολιτισμικής Επάρκειας και Υπηρεσιών Υγείας” από τον ΕΟΔΥ

Υπογεννητικότητα και υπογονιμότητα: Εκδήλωση της Be-Live στη Λέρο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.