Πρόγραμμα ενδυνάμωσης για γυναίκες με βλάβη νωτιαίου μυελού

Τις γυναίκες με βλάβη νωτιαίου μυελού έρχεται να ενισχύσει το έργο «SUPPORT – Spinal cord injUry Peer supPORT training for women», προωθώντας τις αρχές της ανεξάρτητης διαβίωσης και την αξία της ομότιμης υποστήριξης. Το έργο υλοποιείται από την Εταιρεία Έρευνας και Εκπαίδευσης Κλινικών Δεξιοτήτων (ΕΕΕΚΔ) -με έδρα το Εργαστήριο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Γενικής Ιατρικής και Έρευνας Υπηρεσιών Υγειας του ΑΠΘ- σε συνεργασία με το σωματείο ατόμων με κινητική αναπηρία «Άλλη Όψη» κι έχει τρεις βασικούς στόχους.

Στόχος προγράμματος 

Ο πρώτος στόχος είναι η ενδυνάμωση των γυναικών με αναπηρία. Συγκεκριμένα, το έργο στοχεύει να βοηθήσει τις γυναίκες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της διπλής διάκρισης που βιώνουν στην καθημερινή τους ζωή. Ο δεύτερος στόχος είναι η συνηγορία για την ανάπτυξη της υποστήριξης ομοτίμων. Το SUPPORT προωθεί την ομότιμη υποστήριξη, υπογραμμίζοντας τη σημασία της για την κοινωνική ενσωμάτωση και ψυχική ενδυνάμωση των ατόμων με αναπηρία. Ο τρίτος στόχος αφορά στην ενημέρωση για τη σημασία της μετα-αποκατάστασης. Μέσω του έργου θα υπάρξει διάχυση πληροφοριών για τη σημασία της συνεχιζόμενης υποστήριξης και αποκατάστασης μετά την έξοδο από το νοσοκομείο.

Στο πλαίσιο του έργου που συνεχίζεται έως τις 29 Αυγούστου 2024, στον Κολινδρό Πιερίας, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα υποστήριξης για γυναίκες με βλάβη νωτιαίου μυελού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκμάθηση δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής, τεχνικές χειρισμού αναπηρικού αμαξιδίου, τεχνικές μεταφοράς, ενδυνάμωση και βελτίωση της φυσικής κατάστασης. Οι συμμετέχουσες, αναφερει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα λάβουν υποστήριξη από ομότιμους εκπαιδευτές και εξειδικευμένο προσωπικό.

Έργο SUPPORT

Το έργο SUPPORT υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «BUILD – Building a robust and democratic civic space», με φορέα υλοποίησης την ΕΕΕΚΔ και εταίρο το σωματείο «Άλλη Όψη». Το BUILD συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το NGO Support Centre – Cyprus, μέσω του προγράμματος «Citizens, Equality, Rights and Values (CERV)».

Photo Shutterstock

Διαβάστε επίσης 

Αποκατάσταση ασθενών με πλήρη βλάβη του νωτιαίου μυελού, μέσω ηλεκτρικής διέγερσης και χρήσης τεχνητής νοημοσύνης

Υπουργείο Υγείας: Ξεκινά το πρόγραμμα «Προαγωγή Υγείας Οικογένειας και Παιδιού» με τη συνεργασία της UNICEF

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.