Ο χρόνος στην οθόνη του κινητού και η έλλειψη ήλιου, προκαλούν μυωπία

Η μυωπία αυξάνεται όσο αυξάνεται ο χρόνος μπροστά στην οθόνη του κινητού και όσο μειώνεται η έκθεση στον ήλιο.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και την αυξημένη χρήση της στη διάρκεια της πανδημίας, πολλά παιδιά συχνά καταφεύγουν στα κινητά και τους υπολογιστές, αντί να τρέχουν στην παιδική χαρά.

Αυτή η πραγματικότητα προκαλεί αύξηση της μυωπίας. Η έναρξη της μυωπίας εμφανίζεται συνήθως μεταξύ 5 και 16 ετών, έντονα συνδεδεμένη με την έλλειψη έκθεσης στον ήλιο.

Η μυωπία, μια ασθένεια που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, κάνει τα μακρινά αντικείμενα να φαίνονται θολά. Συμβαίνει όταν το σχήμα του ματιού εμποδίζει τις ακτίνες φωτός να πέσουν στο σωστό σημείο του ματιού και η εστίαση των εικόνων δεν γίνεται στον αμφιβληστροειδή αλλά σε κάποιο σημείο μπροστά από τον αμφιβληστροειδή.

Σύμφωνα με τους οφθαλμίατρους, η μυωπία εκδηλώνεται σε περισσότερα παιδιά και μικρότερες ηλικίες. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προβλέπει ότι μέχρι το 2050,η μυωπία θα αυξηθεί από το 30% στο 50% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Τα παιδιά γίνονται υπερβολικά προγραμματισμένα και έχουν λιγότερο ελεύθερο χρόνο λόγω των αυξημένων εξωσχολικών δραστηριοτήτων και της ακαδημαϊκής πίεσης. Ο χρόνος που αφιερώνεται στη χρήση υπολογιστών και στην παρακολούθηση πολυμέσων έχει αυξηθεί σημαντικά. Επίσης, η έκθεση στον ήλιο, έχει περιοριστεί, σε σύγκριση με το παρελθόν.

Ωστόσο, οι γιατροί λένε ότι τα μάτια επιμηκύνονται όταν δεν λαμβάνουν αρκετό φυσικό φως και αυτό κάνει την εστίαση πιο περίπλοκη, κάνοντας τα μακρινά πράγματα να φαίνονται θολά.

 

Διαβάστε επίσης

Περπάτημα: Η νέα viral πρόκληση είναι ένας εκπληκτικά εύκολος τρόπος για να γυμναστείτε

Πώς να αποθηκεύετε το πεπόνι, για να παραμένει ζουμερό και γλυκό

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.