Το 2023 αποτελεί μια χρονιά ορόσημο για το Τμήμα Χειρουργικής Ήπατος & Χοληφόρων του ΥΓΕΙΑ, το πρώτο που ιδρύθηκε στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, καθώς συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς εξειδικευμένης φροντίδας σε ασθενείς με κακοήθεις παθήσεις ήπατος παγκρέατος και χοληφόρων.
Από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του, το Τμήμα Χειρουργικής Ήπατος & Χοληφόρων του ΥΓΕΙΑ, πρωτοστατεί στις ιατρικές εξελίξεις εφαρμόζοντας, μεταξύ άλλων, προηγμένες χειρουργικές τεχνικές, και πρωτόκολλα ταχείας ανάρρωσης ERAS (Enhanced Recovery After Surgery), που επιτρέπουν ταχεία ανάνηψη και βραχεία παραμονή των ασθενών στο Νοσοκομείο με μέσο όρο νοσηλείας για ηπατεκτομές τις 4 ημέρες και 5 ημέρες για παγκρεατεκτομές.
Ενδεικτικά την τελευταία δεκαετία έχουν εκτιμηθεί διεπιστημονικά περισσότεροι από τρείς χιλιάδες ασθενείς με τέτοιες κακοήθειες, ενώ έχουν επιτυχώς πραγματοποιηθεί πάνω από πεντακόσιες πενήντα ηπατεκτομές και παγκρεατεκτομές. Από το 2019, στο Τμήμα ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία η Ρομποτική αφαίρεση των όγκων του παγκρέατος και του ήπατος, με το εξελιγμένο ρομποτικό σύστημα Da Vinci Xi, και μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί πλήθος ρομποτικών παγκρεατεκτομών και ηπατεκτομών.
Ο Διευθυντής του Τμήματος Χειρουργικής Ήπατος Παγκρέατος & Χοληφόρων του ΥΓΕΙΑ, Δρ. Γεώργιος Τζίμας, τονίζει: «Οι εξελίξεις στη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του παγκρέατος του ήπατος και των χοληφόρων είναι ραγδαίες, και πλέον έχουμε στη θεραπευτική μας φαρέτρα σύγχρονα όπλα απέναντι στον καρκίνο. Με σύμμαχο την τεχνολογία αλλά και την υψηλή κατάρτιση του επιστημονικού προσωπικού, το Τμήμα Χειρουργικής Ήπατος Παγκρέατος & Χοληφόρων του ΥΓΕΙΑ, βρίσκεται σταθερά στην αιχμή των εξελίξεων, αποτελώντας το μεγαλύτερο κέντρο αναφοράς στον ιδιωτικό τομέα Πανελληνίως. Εκτός αυτού, το Τμήμα διακρίνεται για την πλούσια επιστημονική δραστηριότητα του, με πληθώρα δημοσιεύσεων σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, καθώς και τη συμμετοχή του σε μεγάλες Ευρωπαϊκές πολυκεντρικές μελέτες αναφορικά με καρκίνους παγκρέατος ήπατος και χοληφόρων, επιβεβαιώνοντας έτσι την προσήλωση μας στην αριστεία».
Διαβάστε επίσης
Κηλίδες και πανάδες: Πώς φεύγουν από το δέρμα τα σημάδια του καλοκαιριού
Θ. Ζαούτης στο HS: Οι περισσότερες ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις μπορούν να προληφθούν