Δράση ευαισθητοποίησης για την διαφύλαξη της γονιμότητας, με μέτρηση της ΑΜΗ

Μια σημαντική δράση ευαισθητοποίησης, για τη διαφύλαξη της γονιμότητας των γυναικών, με την προληπτική εξέταση Αντιμυλλέριου Ορμόνης (AMH),πραγματοποιήθηκε από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ, υπό την αιγίδα του ΙΣΑ και της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, σε Δήμους της Αττικής.

Ειδικότερα, η δράση ευαισθητοποίησης, με θέμα «Πρόληψη – Διαφύλαξη Γονιμότητας – ΑΜΗ (Αντιμυλλέριος Ορμόνη), ένας αξιόπιστος δείκτης Γονιμότητας», πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή, στους τους Δήμους Κηφισιάς, Μάνδρας- Ειδυλλίας, Ηρακλείου Αττικής και Αγίας Παρασκευής.

Σημειώνεται ότι, η μέτρηση της Αντιμυλλέριου Ορμόνης (AMH) αποτελεί έναν σημαντικό δείκτη γονιμότητας, καθώς παρέχει πληροφορίες για την ποσότητα των ωαρίων που διαθέτει μια γυναίκα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Κατά την αναπαραγωγική ηλικία, τα επίπεδα της Αντιμυλλέριου Ορμόνης είναι αυξημένα και μειώνονται καθώς η γυναίκα πλησιάζει στην εμμηνόπαυση. Δηλαδή, η AMH αποκαλύπτει την ωοθηκική εφεδρεία της γυναίκας.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκε από το ΕΔΔΥΠΠΥ υπό την αιγίδα του ΙΣΑ, πιλοτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης του πληθυσμού, για τη σημαντικότητα, στην προληπτική μέτρηση του δείκτη γονιμότητας ΑΜΗ. Η Δράση συμπεριλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες καθώς και 100 δωρεάν εξετάσεις, με ευγενική χορηγία του ΕΔΔΥΠΠΥ.

Ενημέρωση σχετικά με την αναγκαιότητα της ΑΜΗ

Τις ημερίδες χαιρέτισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Ενώνουμε τις δυνάμεις του ΙΣΑ με την τοπική αυτοδιοίκηση, στο σημαντικό θέμα της προστασίας της γονιμότητας των γυναικών που θεωρούμε ιδιαίτερα κρίσιμο, με δεδομένο το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Δεσμευόμαστε για την πλήρη ενημέρωση, σχετικά με την αναγκαιότητα της ΑΜΗ, χαράσσοντας στρατηγική ενημέρωσης μέσα από δράσεις που διέπονται από συνέχεια και συνέπεια, με σκοπό τα ζευγάρια αλλά κυρίως οι νέες γυναίκες, να καταλάβουν πόσο σημαντική είναι η διενέργεια αυτής της εξέτασης».

Διαβάστε επίσης 

Ο έλεγχος για την ΑΜΗ, ως μέσο πρόληψης της υπογονιμότητας

Προσωπικός γιατρός: Σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου – Έξτρα πριμοδότηση για Γενική Ιατρική και Παθολογία

Αυτοάνοση Θρομβοπενία: Μια σπάνια αλλά αντιμετωπίσιμη αιματολογική διαταραχή  

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.