TasteAtlas: Τα 10 πιάτα με την χαμηλότερη βαθμολογία παγκοσμίως – Στη λίστα μία ελληνική σαλάτα

Το Taste Atlas παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα τα πιάτα με την χαμηλότερη βαθμολογία σε παγκόσμιο επίπεδο και ανάμεσά τους είναι και μία ελληνική σαλάτα.

Ο διαδικτυακός οδηγός Taste Atlas, ανακοίνωσε στις 16 Ιουλίου την ετήσια λίστα με τα 100 φαγητά από όλο τον κόσμο που πήραν τις χαμηλότερες βαθμολογίες και ανάμεσα στα 10 πρώτα βρέθηκε και μία ελληνική σαλάτα. Με γνώμονα πάνω από 335.106 αξιολογήσεις από την διαδικτυακή κοινότητά του Taste Atlas, οι υπεύθυνοι τονίζουν ότι οι κατατάξεις είναι υποκειμενικές και δεν πρέπει να καθορίζουν καθολικά το πόσο ελκυστικό μπορεί να είναι ένα πιάτο.

TasteAtlas: Τα 10 πιάτα με την χαμηλότερη βαθμολογία παγκοσμίως – Στη λίστα μία ελληνική σαλάτα

1. Blodpalt, Φινλανδία

Παραδοσιακά από τη βόρεια Σουηδία και τη φινλανδική Λαπωνία, τα blodpalt είναι σκούρα καφέ ζυμαρικά που παρασκευάζονται από αλεύρι σίκαλης ή κριθαριού και αίμα ζώου, συνήθως αίμα ταράνδου.

Στις παραλλαγές μπορεί να χρησιμοποιηθεί αίμα από άλλα ζώα, καθώς και μπαχαρικά και πουρές πατάτας. Γεμίζονται επίσης με σοταρισμένα κρεμμύδια και κύβους μπέικον, στη συνέχεια μαγειρεύονται με ζωμό κρέατος και σερβίρονται με τηγανιτό μπέικον ή χοιρινό κρέας, βούτυρο και μαρμελάδα βατόμουρο.

Η έντονη γεύση και η μοναδική υφή του το καθιστούν ένα πιάτο που πολλοί είναι δύσκολο να εκτιμήσουν.

Αυτό το πιάτο έλαβε 1,5 αστέρι από τα 5 στο Taste Atlas.

2. Hákarl, Ισλανδία

Παρασκευάζεται από ζυμωμένο και αποξηραμένο κρέας καρχαρία της Γροιλανδίας.

Το κρέας ζυμώνεται για έως και τρεις μήνες, στη συνέχεια αποξηραίνεται για άλλους τέσσερις με πέντε μήνες, πριν κοπεί σε κύβους και σερβιριστεί σε οδοντογλυφίδες με ένα σφηνάκι τοπικού αποστάγματος.

Συχνά θεωρείται τροφή για τους γενναίους, καθώς η υψηλή περιεκτικότητα σε αμμωνία προκαλεί συχνά πνιγμό.

Έλαβε μόνο 1,8 αστέρια από τα 5 στο Taste Atlas.

 

3. Bocadillo de sardinas, Ισπανία

Το Bocadillo de sardinas είναι ένα απλό σάντουιτς που φτιάχνεται με κονσερβοποιημένες σαρδέλες σε ισπανική μπαγκέτα, αν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλοι τύποι ψωμιού, όπως ciabatta ή ψωμί ολικής αλέσεως.

Οι σαρδέλες μπορούν να διατηρηθούν σε λάδι, σάλτσα ντομάτας ή ξύδι και να σερβιριστούν με διάφορα πρόσθετα συστατικά όπως πιπεριές, ντομάτες, μανιτάρια, βραστά αυγά, κόλιανδρο, μαρούλι, κρεμμύδια και άλλα.

Έλαβε μόνο 1,8 αστέρια από τα 5 στο Taste Atlas.

4. Chlebová polévka, Τσεχία

Αυτή η χωριάτικη σούπα ψωμιού είναι ένα παραδοσιακό τσεχικό πιάτο που παρασκευάζεται από μπαγιάτικο ψωμί, νερό, κρεμμύδια και μπαχαρικά.

Οι πιο εκλεπτυσμένες εκδοχές της ενίοτε ενισχύονται με αυγά και ενισχύονται με γευστικούς ζωμούς ή ρίζες λαχανικών.

Στο Taste Atlas, το πιάτο βαθμολογείται με 2,2 αστέρια στα 5.

5. Yerushalmi Kugel, Ισραήλ

Το Yerushalmi kugel είναι ένα αλμυρό casserole που φτιάχνεται από λεπτά noodles επικαλυμμένα με καραμελωμένη ζάχαρη, αναμεμειγμένα με αυγά, ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι, και στη συνέχεια ψήνονται μέχρι να σταθεροποιηθούν.

Το πιάτο προέρχεται από την Ιερουσαλήμ του 18ου αιώνα, ωστόσο, ο συνδυασμός της γλυκιάς καραμέλας με τα αλμυρά ζυμαρικά δεν είναι ελκυστικός και βαθμολογήθηκε με 2 στα 5.

6. Ταϊλανδέζικα εντόσθια ψαριών με ξινό κάρυ (Kaeng tai pla), Ταϊλάνδη

Το Kaeng tai pla είναι ένα πικάντικο κάρυ από τη νότια Ταϊλάνδη που παρασκευάζεται με ζυμωμένα εντόσθια ψαριών και μια πικάντικη πάστα κάρυ.

Η πάστα κάρυ περιλαμβάνει πιπεριές τσίλι, galangal, πάστα γαρίδας, κουρκουμά, κρεμμυδάκια, λεμονόχορτο και λαχανικά όπως μελιτζάνα και βλαστούς μπαμπού.

Αν και το 50% των κριτικών στο Taste Atlas απόλαυσαν το πιάτο, κάποιοι το περιέγραψαν ως «απαίσιο» και ότι έχει «πολύ κακή γεύση». Βαθλομογία 2,1 στα 5

7. Luther Burger, ΗΠΑ

Με περισσότερες από 1.000 θερμίδες και έναν επιβλητικό μέσο όρο 45 γραμμαρίων λίπους ανά μερίδα, το Luther burger είναι ίσως ένα από τα πιο ανθυγιεινά burger στον κόσμο.

Το συνηθισμένο ψωμάκι αντικαθίσταται από ένα κομμένο σε φέτες, ζαχαρωμένο ντόνατ.

Πέρα από αυτό, το Luther είναι ουσιαστικά ένα cheeseburger με μπέικον, και συνήθως σερβίρεται χωρίς λαχανικά ή καρυκεύματα.

Έλαβε βαθμολογία 2,1 αστέρια στο Taste Atlas.

8. Χέλια σε ζελέ, Αγγλία

Τα χέλια με ζελέ είναι ένα παραδοσιακό street food. Τα χέλια βράζονται μέχρι να παράγουν τη δική τους ζελατίνη.

Η υφή των χελιών σε ζελέ είναι λεπτή με ήπια και ελαφρώς αλμυρή γεύση. Τα χέλια συνήθως σερβίρονται με λευκό πιπέρι και ξύδι μαζί με κρεατόπιτα, πουρέ πατάτας και σάλτσα μαϊντανού.

Βαθμολογία 2,1 στα 5.

 

 

 

9. Chapalele, Χιλή

Το Chapelele είναι ένα χιλιανό ψωμί που περιέχει μόνο δύο συστατικά: πατάτες και αλεύρι.

Παραδοσιακά μαγειρεύεται σε ένα curanto, μια τρύπα στο έδαφος που χρησιμοποιείται για την προετοιμασία του φαγητού.

Συνήθως τρώγεται ως σνακ ή σε συνδυασμό με μαγειρευτά και πιάτα με κρέας.
Ωστόσο, η τυπικά πυκνή υφή και η απλή γεύση του μπορεί να μην αρέσει σε όλους, και βαθμολογήθηκε με 2,1.

10. Σαλάτα με αγκινάρες, Ελλάδα

Η σαλάτα με αγκινάρες που συνηθίζεται στην Κρήτη, παρασκευάζεται με αγκινάρες, λεμόνι, ελαιόλαδο, μουστάρδα, σκόρδο, άνηθο, αλάτι και πιπέρι.

Οι αγκινάρες βράζονται, τεμαχίζονται στα τέσσερα και περιχύνονται με μια σάλτσα από χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, μουστάρδα και σκόρδο – ενώ στη σαλάτα προστίθεται ψιλοκομμένος άνηθος, αλάτι και πιπέρι, πριν ανακατευτούν όλα μαζί και σερβιριστούν.

Η σαλάτα βαθμολογήθηκε μόνο με 2,1 αστέρια στο Taste Atlas, και τοποθετήθηκε στο νούμερο ένα της λίστας «Χειρότερη σαλάτα στον κόσμο» του ιστότοπου.

photo shutterstock

Διαβάστε επίσης

Πόσο συχνά να καθαρίζετε με ηλεκτρική σκούπα

Παρατεταμένος καύσωνας: Πώς επηρεάζονται τα υγιή άτομα, ειδικά οι νέοι και οι γυναίκες στην εγκυμοσύνη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.