Ο ΕΕΣ γιορτάζει 147 χρόνια προσφοράς με κοινή δράση σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Πάτρα

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ) γιορτάζει φέτος 147 χρόνια από την ίδρυσή του (10/6) και θα τιμήσει την ημέρα αυτή με μία μεγάλη κοινή δράση ενεργητικής προσέγγισης και υποστήριξης αστέγων σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Ο Ε.Ε.Σ., αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά τη σταθερή υποστήριξή του σε ευάλωτους πληθυσμούς που διαβιούν υπό συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού, γιορτάζει τα 147 χρόνια λειτουργίας και θα κινητοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό του, κοινωνικούς λειτουργούς και εθελοντές όλων των Σωμάτων του (Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας, Σαμαρείτες-Διασώστες), αναπτύσσοντας κλιμάκια παροχής βοήθειας, τα οποία θα προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης και προσωπικής υγιεινής στους άστεγους συνανθρώπους μας.

Η μεγάλη δράση του Ε.Ε.Σ. θα υλοποιηθεί σε:
• Λιμάνι Πειραιά (10/6) και ώρες 19:30 έως και τις 23:00, με σημείο εκκίνησης την Πύλη Ε9 του Λιμένος Πειραιώς
• Θεσσαλονίκη και ώρες 10:00 – 13:00, με σημείο εκκίνησης και επαναφοράς την Πλατεία Αριστοτέλους στο ύψος του αγάλματος Ε. Βενιζέλου, πλησίον του Ι.Ν. Παναγίας Χαλκέων.
• Πάτρα και ώρες 17:00 έως 20:00 με σημείο εκκίνησης το κέντρο της πόλης και εν συνεχεία παραλιακή και ανατολικό και δυτικό προάστιο

Εκτιμάται πως από την εν λόγω δράση θα ωφεληθούν συνολικά περίπου 450 άτομα στα τρία μεγάλα αστικά κέντρα. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα υλοποιεί ανάλογες δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ιδιαίτερα σε περιόδους κατά τις οποίες θα επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός οργανισμός στην Ελλάδα με σύνθετο έργο που βασίζεται στην εθελοντική δράση και την άμεση ανταπόκριση των πολιτών. Ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου 1877, με πρωτοβουλία της βασίλισσας Όλγας. Από τη στιγμή της ίδρυσής του αναγνωρίσθηκε από τη Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού και σήμερα αποτελεί μέρος της «οικογένειας» του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου. Στη μακρά πορεία του παραμένει σταθερά αφοσιωμένος στις διεθνείς ανθρωπιστικές αρχές και στην αλληλέγγυα εθελοντική προσφορά βοήθειας προς τον συνάνθρωπο.

Διαβάστε επίσης

Η Ιουλία και η νέα τήβεννος, τα μετεκλογικά σενάρια και το παιχνίδι των καθυστερήσεων

Έφοδος της Αστυνομίας στο Υπουργείο Υγείας της Πορτογαλίας

6 συνήθειες που κάνουν το ψυγείο να μυρίζει άσχημα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.