Οι καλύτερες παραλίες του κόσμου – Τρεις είναι ελληνικές

Κατάλογο με τα επτά ελληνικά νησιά, που διαθέτουν τις καλύτερες παραλίες σύμφωνα με τις προτιμήσεις των Ελβετών ταξιδιωτών, ανακοίνωσε η Ελβετική Blick.

Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη εφημερίδα της Ελβετίας, τα επτά αυτά ελληνικά νησιά εντυπωσιάζουν περισσότερο με τις ονειρικές παραλίες, τις εναλλακτικές δραστηριότητες και τα γραφικά χωρία που «αγκαλιάζουν» τις αμμώδεις ακτές.

Ψηλά στις προτιμήσεις των Ελβετών φίλων της χαλάρωσης και της ηλιοθεραπείας είναι η Κρήτη με το Ελαφονήσι. Ακολουθεί η Νάξος με την Πλάκα, αλλά η Πάρος με την παραλία «Φάραγγας».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο, η Ελλάδα αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Ελβετών, ειδικά το καλοκαίρι που έχουν την ευχέρεια να επιλέξουν έναν από τους αναρίθμητους επίγειους νησιωτικούς παραδείσους της.

Οι καλύτερες παραλίες του κόσμου

Σύμφωνα με την εφημερίδα,, πρώτη στη λίστα βρίσκεται παραλία στη Μπόρα Μπόρα.

Πρόκειται για νησί το οποίο ανήκει στη Γαλλική Πολυνησία, μια υπερπόντια γαλλική αποικία στον Ειρηνικό. Το νησί περιβάλλεται από μια λιμνοθάλασσα και ένα κοραλλιογενή ύφαλο.

Όπως σημειώνουν οι συντάκτες του πρόκειται για παραλία «όπου το πορτοφόλι σας ψιθυρίζει «βοήθεια» αλλά το Instagram σας φωνάζει «παράδεισος». Βουτήξτε σε κρυστάλλινα νερά την ημέρα και τραβήξτε τέλεια ηλιοβασιλέματα σαν καρτ ποστάλ τη νύχτα. Καλώς ήρθατε στον απόλυτο παράδεισο – απλώς μην ξεχάσετε να φορτίσετε τη φωτογραφική σας μηχανή».

Μετά την παραλία στο νησί Μπόρα Μπόρα, στη 2η θέση βρίσκεται η παραλία Boulders Beach στη Νότια Αφρική, η οποία «δεν είναι απλώς μια γραφική αμμουδιά, αλλά μια πολυσύχναστη μητρόπολη για τους αφρικανικούς πιγκουίνους, γνωστούς και ως Jackass Penguins» γράφει το περιοδικό.

Στην τρίτη θέση, με τις καλύτερες παραλίες του κόσμου, βρίσκεται η Γουαϊκίκι στη Χαβάη, στην τέταρτη η Κόπα Καμπάνα στην Βραζιλία και την πρώτη πεντάδα κλείνει ο κόλπος Μάγια, το εντυπωσιακότερο μέρος της Ταϊλάνδης, που διαθέτει καταγάλανα νερά, δραματικούς βράχους και όμορφη λευκή άμμο. Η γνωστή παραλία στην ταινία «The Beach» με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Διαβάστε επίσης 

«My coast»: Η νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

Οι 198 απάτητες ελληνικές παραλίες που απαγορεύονται ξαπλώστρες, ομπρέλες και καντίνες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.