mAiGreece: Η έξυπνη εφαρμογή για τους επισκέπτες της Ελλάδας

Την ψηφιακή εφαρμογή mAiGreece που θα λειτουργεί ως ψηφιακός βοηθός ταξιδιού για τους επισκέπτες της Ελλάδας και όχι μόνο, παρουσίασε η Υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη σε σε ειδική εκδήλωση στην Εθνική Πινακοθήκη, παρουσία του Υπουργού ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου.

H εφαρμογή, που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, λειτουργεί ως ψηφιακός βοηθός ταξιδιού και χρησιμοποιεί τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, παρέχοντας στο χρήστη μια διεπαφή η οποία μπορεί να προσφέρει πληθώρα χρήσιμων πληροφοριών.

Πώς θα λειτουργεί 

Το mAiGreece θα προσφέρει καταρχάς υποστήριξη σε 31 γλώσσες, διασφαλίζοντας ότι ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, θα μπορούν να λάβουν βοήθεια στη γλώσσα τους.

Συγκεκριμένα το mAIGreece αποτελεί έναν Ψηφιακό Βοηθό, ο οποίος με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης θα λειτουργεί ως εξατομικευμένος ταξιδιωτικός «σύντροφος» για όλους τους επισκέπτες της χώρας. Έχει ως στόχο να τους παρέχει το σύνολο της πληροφορίας, την οποία χρειάζονται για να απολαύσουν τη διαμονή τους στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια εύχρηστη εφαρμογή, η οποία θα τεθεί σε παραγωγική λειτουργία στις 10 Ιουνίου 2024. Οι ταξιδιώτες θα μπορούν να συνομιλήσουν με το mAiGreece υποβάλλοντας το ερώτημά τους σε φυσική γλώσσα, γραπτά ή φωνητικά. Με τη χρήση τεχνολογίας γεω-εντοπισμού (GPS) το mAIiGreece θα προσφέρει πληροφορίες ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκονται οι επισκέπτες.

Ασφάλεια

Στην ομιλία της η Υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, ανάφερε ότι πρόκειται για ένα εργαλείο που μεταξύ άλλων θα βοηθήσει τον επισκέπτη να αισθανθεί περισσότερη ασφάλεια στην Ελλάδα, με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου να προσθέτει ότι η παρούσα ψηφιακή εφαρμογή θα είναι εκεί στην δύσκολη στιγμή.

Για παράδειγμα θα δώσει σαφείς απαντήσεις για το τι θα κάνει αν ένας επισκέπτης χάσει το διαβατήριο του ή το πορτοφόλι του.

Σημειώνεται τέλος, πως, σε πρώτη φάση η παρούσα εφαρμογή θα προωθηθεί από τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό, ενώ θα υπάρξει και ειδική εκδήλωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης

”My MS Diagnosis”: Νέα εφαρμογή για άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση

Άνοιξαν οι εγγραφές για το 16ο Greece Race for the Cure

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.