Πεζοπορία στο Δάσος Υμηττού για τον καρκίνο του προστάτη

Με τον περίπατο στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, στον οποίο συμμετείχαν δεκάδες άνθρωποι, κορυφώθηκε την Κυριακή 2 Ιουνίου η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη την οποία πραγματοποιεί η Astellas Ελλάδος με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ).

Η εκστρατεία, με κεντρικό μήνυμα «Μην αλλάζεις τη ζωή σου, απλώς συνήθειες…», εξελίχθηκε επί εβδομάδες για να ολοκληρωθεί τελικώς με την πεζοπορία κατά την ημέρα που έχει καθιερωθεί διεθνώς να εορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων Καρκίνου. Η επιλογή της ημέρας, μάλιστα, συνδυάζει και συμπυκνώνει τον συμβολισμό και την ελπίδα με τη διαρκή προτροπή για την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής από τους ασθενείς.

Στη διάρκεια της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη, οι ασθενείς και το ευρύ κοινό είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με οπτικοακουστικό υλικό που έτρεξε σε ψηφιακό περιβάλλον, αλλά και με συνεντεύξεις επαγγελματιών Υγείας σε τηλεοπτικά Μέσα Ενημέρωσης πανελλαδικά, διαδίδοντας σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας: «Μην αλλάζεις τη ζωή σου, απλώς συνήθειες… Ακολούθησε τη θεραπεία σου, υιοθέτησε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Μπορείς να τον αντιμετωπίσεις. Ενημερώσου!».

Συχνότητα

Σημειώνεται ότι ο καρκίνος του προστάτη είναι παγκοσμίως ο δεύτερος πιο συχνά εμφανιζόμενος τύπος καρκίνου στους άντρες και αποτελεί τη δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου από καρκίνο στον ανδρικό πληθυσμό. Υπολογίζεται ότι ένας στους δέκα άντρες θα εμφανίσει κάποια στιγμή στη ζωή του καρκίνο του προστάτη.

Ομοίως, ο καρκίνος του προστάτη στην Ελλάδα είναι ο δεύτερος πιο συχνός στον ανδρικό πληθυσμό, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού για την Έρευνα του Καρκίνου (IARC). Συγκεκριμένα, το 2020 ο πιο συχνός καρκίνος στους άνδρες ήταν αυτός του πνεύμονα με ποσοστό 18,7% και 6.786 διαγνώσεις, με τον καρκίνο του προστάτη να ακολουθεί με 17,1% και 6.217 διαγνώσεις αντιστοίχως.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της καμπάνιας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, Γιώργος Καπετανάκης, σημείωσε: «Βγαίνουμε μπροστά και αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία και θετική ενέργεια τον καρκίνο του προστάτη. Η παρουσία μας στον Υμηττό συμβολίζει τις συνεχείς προσπάθειές μας να σπάσουμε τα στερεότυπα και να στείλουμε μήνυμα ότι ο καρκίνος του προστάτη μπορεί να νικηθεί. Είμαστε χαρούμενοι για τη συμμετοχή και τους συμβολισμούς που απορρέουν από τη σημερινή μας δράση, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή μας για την πρωτοβουλία της Astellas που βρίσκει την ΕΛΛΟΚ απόλυτο υποστηρικτή».

Ισχυρή δέσμευση

Ο Svetoslav Tsenov, General Manager, HBRG της Astellas, ανέφερε από την πλευρά του:
«Εστιάζοντας πάντα στον ασθενή και στη διαρκή βελτίωση της ποιότητας ζωής του, η Astellas επιδιώκει με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, να φέρνει στο προσκήνιο τις ανάγκες του ανθρώπου για υγιή διαβίωση.

Αυτή η δέσμευσή μας παραμένει ισχυρή, όπως και η επιλογή μας να μετασχηματίζουμε την καινοτομία σε αξία για τους ασθενείς. Αυτήν ακριβώς την ανάγκη αποδεικνύει η επιτυχία και η απήχηση της καμπάνιας για τον καρκίνο του προστάτη, που έτρεξε επί εβδομάδες, προτρέποντας τους ασθενείς στην υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής τους αγωγής. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ΕΛΛΟΚ για την υποστήριξή της, που υπήρξε πολύτιμη σε όλη τη διάρκεια της εκστρατείας».

Διαβάστε επίσης 

Οι τελευταίες εξελίξεις στην αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα

Αναβάθμιση και ανακαίνιση κτιριακών υποδομών υγείας σε νησιά του Αιγαίου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.