Η Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα, μαζί με κορυφαίους Έλληνες και Γάλλους σεφ, την Κυριακή 16 Μαρτίου, πραγματοποιεί το Symposio Festival, στη Βαρβάκειο αγορά, με επίκεντρο τη γαλλική και ελληνική γαστρονομία μέσα από ένα ανεπανάληπτο fusion εμπειρίας, γεύσεων και θεάματος.
Το Symposio Festival είναι το event που σηματοδοτεί την έναρξη της γαστρονομικής εβδομάδας, “Merci Chef”, της Εβδομάδας Γαλλικής Γαστρονομίας, η οποία διαρκεί επτά ημέρες και πραγματοποιείται κάθε χρόνο, με στόχο την ανάδειξη της γαλλικής κουζίνας σε διεθνές επίπεδο.
Έλληνες και Γάλλοι σεφ που συμμετέχουν είναι καλεσμένοι της Γαλλικής Πρεσβείας, ενισχύοντας τον γαλλοελληνικό χαρακτήρα του Symposio Festival.
Το βράδυ, η Βαρβάκειος μετατρέπεται σε ένα τεράστιο πάρτυ – με δυνατά DJ sets, φωτισμούς και μια ατμόσφαιρα που θα σε κρατήσει μέχρι αργά! Η Ελλάδα και η Γαλλία γίνονται ένα, σε ένα φεστιβάλ γεμάτο γεύσεις, μουσικές και εκπλήξεις. Είσαι έτοιμος να το ζήσεις;
Γεύσεις Michelin στη Βαρβάκειο αγορά
Από το πρωί, θα μπορείς να ανακαλύψεις μοναδικά γαλλικά γλυκά και αυθεντικές ελληνικές γεύσεις, δοκιμάζοντας φρέσκες δημιουργίες από τους καλύτερους pastry chefs.
Στην είσοδο της Βαρβάκειου θα βρίσκεται ένα εντυπωσιακό open ζαχαροπλαστείο, όπου ο Στέλιος Παρλιάρος και ο Δημήτρης Χρονόπουλος, μαζί με τους κορυφαίους Γάλλους pastry chefs Ophélie Bares, Alain Chartier, Gauthier Denis, Arnaud Larher και Gilles Marchal, θα δημιουργούν φρέσκα macarons, σοκολατένιες δημιουργίες και signature γλυκά υψηλής ζαχαροπλαστικής τέχνης.
Παράλληλα, αν θέλεις να μάθεις τα μυστικά της γαλλικής αρτοποιίας, το Croissant Bar θα σε μυήσει στην τέχνη του αυθεντικού γαλλικού κρουασάν – θα μάθεις, θα δημιουργήσεις και θα απολαύσεις μια εμπειρία haute patisserie που δεν υπάρχει αλλού!
Ολόκληρο αυτό το event, σε σύμπραξη με τη Γαλλική Πρεσβεία, πραγματοποιείται με την συμβολή του Jean Marie Hoffmann, σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην υλοποίησή του, υποστηρίζοντας τη συνεργασία κορυφαίων Ελλήνων και Γάλλων σεφ και αναδεικνύοντας το γαστρονομικό πνεύμα που ενώνει τις δύο χώρες.
Η κουζίνα του Symposio Festival
Η κουζίνα του Symposio Festival ζωντανεύει με καταξιωμένους Έλληνες και Γάλλους σεφ, όλοι τους καλεσμένοι από τη Γαλλική Πρεσβεία, προσφέροντας ένα γαστρονομικό ταξίδι μέσα από τις δημιουργίες τους.
Η Eulalie Rus, βραβευμένη MOF στον τομέα της αλιείας, θα ετοιμάσει εκλεπτυσμένα πιάτα με στρείδια και θαλασσινά, παρουσιάζοντας την τέχνη της γαλλικής κουζίνας.
Ο Δημήτρης Κοτσάλης, από το Nyx- Académias Hotel, θα δημιουργήσει μοναδικές γαστρονομικές προτάσεις που θα παντρέψουν ελληνικές και γαλλικές γεύσεις, δίνοντας έμφαση στις πρώτες ύλες.
Διαβάστε επίσης
Δωρεάν πρόγραμμα Pilates για ασθενείς με Κυστική Ίνωση σε όλη την Ελλάδα