Πέντε ελληνικά φαγητά στη λίστα του Taste Atlas με τα καλύτερα πιάτα με αυγά

Ο γαστρονομικός οδηγός, Taste Atlas, μοιράζεται συχνά λίστες με τα καλύτερα φαγητά στον κόσμο, την καλύτερη κουζίνα (η ελληνική είναι στη δεύτερη θέση), τον καλύτερο καφέ, το καλύτερο πρωινό και όχι μόνο.

Αυτή τη φορά μοιράστηκε τα καλύτερα φαγητά με αυγά, με την ελληνική κουζίνα να βρίσκεται ψηλά στς προτιμήσεις.

Συγκεκριμένα, τέσσερις ελληνικές συνταγές βρίσκονται στη λίστα με τις 50 καλύτερες του κόσμου που έχουν το αυγό ως κύριο συστατικό τους. Μάλιστα, οι δύο συνταγές είναι στην κορυφαία πεντάδα του Taste Atlas.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η στάκα με αυγά (ένα πιάτο από την Κρήτη), με βαθμολογία 4,4 αστέρια. Τα αυγά με στάκα συνδυάζονται συχνά με απάκι (καπνιστό χοιρινό), ένα άλλο παραδοσιακό κρητικό προϊόν. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η στραπατσάδα ή καγιανάς ή ντομάτα με αυγά, με 4,4 αστέρια

Πιο κάτω, στην 14η θέση βρίσκεται φουρτάλια ή φρουτάλια, η ομελέτα της Άνδρου, που περιέχει πάντα αυγά, πατάτες και λουκάνικα, με βαθμολογία 4,3 αστέρια.

Στην 27η θέση του Taste Atlas, βρίσκεται η ελληνική ομελέτα ενώ αρκετά πιο κάτω, στην 74η βρίσκεται το σφουγγάτο, ένα είδος ομελέτας που συναντάμε σε πολλά νησιά της Ελλάδας, όπως στην Κρήτη, τη Σαντορίνη και τη Λέσβο.

Τα  50 καλύτερα πιάτα με αυγά στον κόσμο

Διατροφικά οφέλη

Τα αυγά είναι ένα ιδανικό τρόφιμο, που μπορεί να γίνει ποσέ, ομελέτα, βραστό ή σε ομελέτα. Είναι γεμάτα με πρωτεΐνες, υγιή λίπη και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της συνολικής υγείας σας. Όταν πρόκειται για απώλεια βάρους, δεν είναι μυστικό ότι αυτό που τρώτε μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την πρόοδό σας.

Ενώ κάποτε τα αυγά επικρίνονταν για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε χοληστερόλη, πρόσφατη έρευνα αναμόρφωσε την κατανόησή μας για το πώς τα αυγά επηρεάζουν την υγεία μας. Μια μελέτη του 2022 στο Nutrients, διαπίστωσε ότι τα αυγά μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα αυγά μπορούν να μειώσουν την υπερκατανάλωση τροφής.

Photo Shutterstock

Διαβάστε επίσης 

Το ελληνικό κοντοσούβλι στην κορυφή του Taste Atlas με τα πιο νόστιμα χοιρινά πιάτα

Q-HEALTH: Συνέδριο για την ποιότητα και ασφάλεια στις υπηρεσίες Υγείας

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.