Η ελληνική κουζίνα πήρε το “χρυσό” – Τα 10 φαγητά που της χάρισαν τον τίτλο

Ως η καλύτερη κουζίνα του κόσμου για τη σεζόν 2024-25 ψηφίστηκε η ελληνική στα βραβεία του Taste Atlas, αφήνοντας πίσω της την ιταλική, τη γαλλική και στην ισπανική, οι οποίες ήταν από τα φαβορί για να κερδίσουν αυτόν τον τίτλο.

Εδέσματα όπως η γραβιέρα Νάξου, το σαγανάκι, τα παϊδάκια, η γραβιέρα Κρήτης και το κοντοσούβλι έδωσαν στην Ελλάδα την πρωτιά.

Η ελληνική κουζίνα πήρε το “χρυσό”

Τα δέκα ελληνικά πιάτα με την υψηλότερη βαθμολογία είναι:

  • Γραβιέρα Νάξου
  • Σαγανάκι
  • Παϊδάκια
  • Γραβιέρα Κρήτης
  • Κοντοσούβλι
  • Τρίγωνα πανοράματος
  • Συμιακό γαριδάκι
  • Σφέλα
  • Αρσενικό Νάξου
  • Μπουγάτσα.

Οι 20 κορυφαίες κουζίνες στον κόσμο

Μετά την Ελλάδα, στη δεύτερη θέση ακολουθεί η ιταλική κουζίνα, στην τρίτη η μεξικάνικη και στην τέταρτη η ισπανική.

Αναλυτικά οι 20 κορυφαίες κουζίνες στον κόσμο:

  • Ελλάδα
  • Ιταλία
  • Μεξικό
  • Ισπανία
  • Πορτογαλία
  • Τουρκία
  • Ινδονησία
  • Γαλλία
  • Ιαπωνία
  • Κίνα
  • Πολωνία
  • Ινδία
  • ΗΠΑ
  • Περού
  • Σερβία
  • Βραζιλία
  • Κροατία
  • Κολομβία
  • Βιετνάμ
  • Ουγγαρία.

ΠΗΓΗ: newsbeast

Διαβάστε επίσης

Η ελληνική σούπα που βρίσκεται ανάμεσα στις 3 καλύτερες του κόσμου

Μικροβιακή αντοχή: Ποιοι γιατροί συνταγογραφούν “λάθος” αντιβιοτικά, τα μέτρα του ΕΟΔΥ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.