Aristotle Medical Forum: Στη Θεσσαλονίκη το 3ο Παγκόσμιο Πανομογενειακό Ιατρικό Συνέδριο

Η Ιατρική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών διοργανώνουν το Aristotle Medical Forum και 3ο Παγκόσμιο Πανομογενειακό Ιατρικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθούν από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής στη Θεσσαλονίκη.

Το Aristotle Medical Forum είναι μια πρωτοβουλία της Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που έχει ως οραματικό στόχο την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ στελεχών της πανεπιστημιακής Ιατρικής Κοινότητας και επιφανών Καθηγητών και Ιατρών από την Ελληνική Διασπορά, οι οποίοι έχουν αφιερωθεί στην πρόοδο της Επιστήμης και στην προώθηση του Ελληνισμού και της εξωστρέφειας.

Το φόρουμ, ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την πόλη της Θεσσαλονίκης και την Κεντρική Μακεδονία, αποτελεί σημείο συνάντησης της Ιατρικής με την έρευνα, την καινοτομία, την τεχνολογία και την ψηφιακή εποχή, την κλινική πράξη και τη βιομηχανία. Το Συνέδριο αυτό προσφέρει επίσης μία μοναδική ευκαιρία δικτύωσης τόσο μεταξύ των επιστημόνων της Ομογένειας, όσο και με διαπρεπείς επιστήμονες του εσωτερικού .

Το Aristotle Medical Forum συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ και – για πρώτη φορά το 2022 – από κοινού με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας με ευρύτατη συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων ιατρών από Ευρώπη, ΗΠΑ και άλλα μέρη του κόσμου, καθώς και του συνόλου του στελεχιακού δυναμικού του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ.

Εκτός από τις επιστημονικές συνεδρίες που πραγματεύονται ιατρικά θέματα αιχμής (ανοσοθεραπεία στη θεραπεία καρκίνου, ποιότητα ζωής των ασθενών, νεότερη τεχνολογία στις χρόνιες παθήσεις, νοσοκομειακές λοιμώξεις), θα πραγματοποιηθούν συνεδρίες σε επίκαιρα θέματα για τις αναδυόμενες τεχνολογίες, τα κέντρα αριστείας, την τεχνητή νοημοσύνη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της υγείας στην Ελλάδα (HL7 Hellas & ΗΔΙΚΑ), τις κλινικές μελέτες, την ιατρική εκπαίδευση και τη σύνδεση της Ειδικής Μονάδας Βιοϊατρικής Έρευνας & Εκπαίδευσης του ΑΠΘ με την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία.

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, πριν την τελετή έναρξης, έχει προγραμματιστεί απογευματινή συνεδρία για το Νέο Παιδιατρικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (σε συνεννόηση με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Υπουργείο Υγείας), όπου θα παρουσιαστούν ο καινοτόμος σχεδιασμός του νέου Νοσοκομείου, η στελέχωση και το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του, καθώς και ο επανασχεδιασμός του Χάρτη Υγειονομικής Φροντίδας των Παιδιατρικών ασθενών στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία.

Ο καθηγητής κ. Στέφανος Τριαρίδης

«Αναμένουμε τη “δια ζώσης” ενεργό συμμετοχή όλων των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, του εκπαιδευτικού στελεχιακού δυναμικού, των ερευνητών, ασθενών και πολιτών, ώστε να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε γύρω από τα επίκαιρα ζητήματα και τις προκλήσεις της σύγχρονης Ιατρικής και της Φροντίδας Υγείας, που εξελίσσεται για να καλύψει πληρέστερα τις ανάγκες υγείας της κοινωνίας του μέλλοντος», όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, κ. Στέφανος Τριαρίδης.

 

Πληροφορίες για το Aristotle Medical Forum στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου amf2024.gr, όπου είναι διαθέσιμο και το αναλυτικό πρόγραμμα.

 

Διαβάστε επίσης

Άδωνις για υπερσυνταγογράφηση: Σταματήστε να το κάνετε, θα σας πιάσουμε όλους – Καμπάνα 800.000 ευρώ σε γιατρό

Ιστορική εκδήλωση: Λήπτες μοσχευμάτων γνώρισαν τους δότες τους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.