Στην Κω δωρεάν Πρόγραμμα Ελαστογραφίας Ήπατος για την τρίτη ηλικία

Ο Σύλλογος Προμηθέας συνεχίζει το πρόγραμμα παροχής δωρεάν εξετάσεων ελαστογραφίας ήπατος στην Κω, με τίτλο «Αξίζω να Γνωρίζω Plus ΙΙ» και στόχο τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων τρίτης ηλικίας (65+ ετών).

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Γενικό Νοσοκομείο-ΚΥ Κω, από τη Δευτέρα 14 έως και την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 και ώρες 09:00 – 15:00. Για ραντεβού και την αποφυγή συνωστισμού, μπορείτε να καλείτε το τηλεφωνικό κέντρο του Προμηθέα στο 211 0122 102.

Δωρεάν Πρόγραμμα Ελαστογραφίας Ήπατος

Οι δωρεάν εξετάσεις στην Κω τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Κω και του Ιατρικού Συλλόγου Κω “Ο Ιπποκράτης” και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κω, το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά Δήμου Κω και την 1η Δημοτική Λέσχη Φιλίας Δήμου Κω.

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην ενίσχυση της πρόληψης και της πρώιμης διάγνωσης ηπατικών παθήσεων σε άτομα τρίτης ηλικίας, τα οποία διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης χρόνιων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μορφών καρκίνου.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο καρκίνος του ήπατος είναι η 3η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως και ο 6ος πιο συχνός καρκίνος.

Η γήρανση του πληθυσμού, σε συνδυασμό με αυξημένους παράγοντες κινδύνου, όπως η καθιστική ζωή, η κακή διατροφή και η παχυσαρκία, αποτελούν σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία. Η παχυσαρκία στη μέση και στην τρίτη ηλικία αυξάνεται ραγδαία, προκαλώντας σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, όπως η μη αλκοολική ηπατική νόσος και ορισμένες μορφές καρκίνου.

Στην Κω για την τρίτη ηλικία

Το πρόγραμμα «Αξίζω να Γνωρίζω Plus ΙΙ» στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού και στην ενίσχυση της υγείας ατόμων τρίτης ηλικίας, προσφέροντας μια πολύτιμη ευκαιρία για δωρεάν ελαστογραφία ήπατος, με στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση των ηπατικών παθήσεων.

Ο Προμηθέας παρέχει για ακόμα μια φορά και εντελώς δωρεάν πρόσβαση σε μια μη επεμβατική εξέταση, που εξακολουθεί να μην καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Σε διάστημα περίπου δέκα λεπτών, και χάρη σε ένα εξειδικευμένο μηχάνημα που ο Σύλλογος διαθέτει (fibroscan), διαγιγνώσκει την κατάσταση του ήπατος για τον εξεταζόμενο.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος.

Διαβάστε επίσης

Το νησί που ενθουσίασε τους Γερμανούς επισκέπτες: “Ένας ανεξερεύνητος παράδεισος της Μεσογείου”

Φουσκώματα: Τι φταίει και τρόποι να τα προλάβουμε

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.