Πατούλης: Τα υγειονομικά προβλήματα της νησιωτικής Ελλάδας και η προώθηση του ιαματικού τουρισμού

Τα υγειονομικά προβλήματα της νησιωτικής Ελλάδας και η προώθηση του ιαματικού τουρισμού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργου Πατούλη, στην Κάλυμνο.

Αναλυτικότερα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το Προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου για τα προβλήματα στην υγειονομική κάλυψη των νησιωτικών περιοχών. Μάλιστα του απενημήθη τιμητική βράβευση για τις πρωτοβουλίες που πήρε για τη στήριξη των υγειονομικών δομών των ακριτικών περιοχών τα χρόνια της κρίσης.

«Στο όμορφο νησί της Καλύμνου οι γιατροί της, Ακρίτες της Χώρας μας, με τίμησαν επιβραβεύοντας την συνεργασία μας, όλα αυτά τα χρόνια, σε δύσκολες χρονικές στιγμές στηρίζοντας το υγειονομικό σύστημα, στα παραμεθόρια νησιά. Θα ήθελα να συγχαρώ το φίλο, συνάδελφο και πρόεδρο του Ι.Σ. ΚΑΛΥΜΝΟΥ κ. Γεράσιμο Αποστολάτο καθώς και τους συναδέλφους γιατρούς και αυτοδιοικητικούς για την προσπάθεια που κάνουν όλα αυτά τα χρόνια, για τη Δημόσια Υγεία στην Κάλυμνο», τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του είχε συναντήσεις με τον πρώην υφυπουργό και βουλευτή Δωδεκανήσων κ. Μάνο Κονσόλα, το Δήμαρχο Καλύμνου κ. Γιάννη Μαστροκούκο καθώς και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και  συνομίλησαν για την προώθηση του ιαματικού τουρισμού.

Προώθηση του ιαματικού τουρισμού

Ο κ. Πατούλης επεσήμανε τα εξής: «Συζητήθηκαν τα προβλήματα και τα θέματα της καθημερινότητας στη Νησιωτική Ελλάδα καθώς και η αναπτυξιακή προοπτική του ιαματικού τουρισμού της Καλύμνου. Υπάρχουν ιδιαίτερα σημαντικές πηγές θερμαλισμού στο νησί, με πιστοποιημένα νερά. Αυτό δίνει τη δυνατότητα, με όραμα και συγκεκριμένη στρατηγική, να δοθεί ώθηση στην αναπτυξιακή προοπτική του νησιού, τα επόμενα χρόνια. Θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, μέσα από τη γνώση και την εμπειρία μας, ώστε το τοπικό όραμα να γίνει πραγματικότητα, συνεπικουρώντας την προσπάθεια του Δήμου της Καλύμνου».

Διαβάστε επίσης 

Aναδιανέμονται τα αδιάθετα δελτία των προγραμμάτων κοινωνικού-ιαματικού τουρισμού, εκδρομών και θεάτρου

Σύγχρονοι μέθοδοι ανακούφισης Χρόνιου Πόνου στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.