Οι νέοι φαίνεται να αποφεύγουν τις ξέφρενες διακοπές, σύμφωνα με νέα έρευνα

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πλέον οι περισσότεροι νέοι αποφεύγουν τις ξέφρενες διακοπές με ατελείωτα πάρτι και επιλέγουν αποδράσεις χαμηλών τόνων.

Οι διακοπές για άτομα ηλικίας 18-30 ετών σήμαιναν διασκέδαση και πάρτι μέχρι να βγει ο ήλιος. Τώρα όμως η γενιά Z επιλέγει έναν πιο ήρεμο ρυθμό ξεκούρασης, προτιμώντας ταξίδια που προσφέρουν αξιοθέατα και εμπειρίες.

Μια νέα έρευνα, σε 1.000 άτομα ηλικίας 18 έως 32 ετών, αποκάλυψε ότι πολλοί νέοι απλά προτιμούν διαφορετικά είδη διακοπών από τους λίγο μεγαλύτερούς τους όταν εκείνοι ήταν στη δική τους ηλικία.

Η μελέτη, από τον πάροχο χώρων στάθμευσης αεροδρομίων SkyParkSecure, έδειξε ότι όχι μόνο το 46% των ερωτηθέντων θα προτιμούσε να κάνει διακοπές με την οικογένεια αντί για φίλους, αλλά μόνο το 5% θα πήγαινε σε διακοπές με πάρτι.

Λίγοι επιλέγουν ξέφρενες διακοπές

Σύμφωνα με την έρευνα μόνο ένα μικρό ποσοστό – μόλις το 14% – θεωρεί τον αριθμό των καλών μπαρ και κλαμπ στην περιοχή στην οποία ταξιδεύει, ως αποφασιστικό παράγοντα για την επιλογή του τόπου διαμονής.

Το 23% των ερωτηθέντων προτιμά διακοπές στην παραλία, το 10% ένα ρομαντικό ταξίδι ή διακοπές περιπέτειας και το 9% απολαμβάνει ένα ταξίδι στην πόλη.

Το 40% δήλωσε ότι ο καιρός είναι κορυφαίος παράγοντας, ακολουθούμενος από την τιμή, με το 36% να τη θεωρεί πιο σημαντική.

Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι τρεις στους 10 νέους χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες για να πληρώσουν για τις διακοπές τους το 2024.

photo shutterstock

Διαβάστε επίσης

ΕΟΔΥ για ΣΜΝ: Σύφιλη, γονόρροια και αντοχή το εκρηκτικό “κοκτέιλ”

Οι 10 λόγοι που αναδεικνύουν τα σταφύλια σε super food

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.