Self test για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου – Διευκρινίσεις του υπ. Υγείας στο Healthstories

Διευκρινήσεις δίνει το υπουργείο Υγείας μετά από το σημερινό μας δημοσίευμα στη στήλη healthsecrets σχετικά με τα self test για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου.

Ειδικότερα διευκρινίζονται τα εξής:

Τα self-test kit που διατίθενται στους δικαιούχους μέσω του Προγράμματος ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ είναι τεχνολογίας iFOB ή FIT, φέρουν τη σήμανση CE και εγκρίνονται από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. Οι προδιαγραφές τους έχουν καθοριστεί με βάση τη γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας.

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνεται από τον ΕΟΦ εγγράφως σχετικά με τα εγκεκριμένα τεστ και αμέσως επικαιροποιούνται οι σχετικές πληροφορίες στο site για τις προληπτικές εξετάσεις τόσο για πολίτες όσο και για επαγγελματίες της υγείας. Το Υπουργείο Υγείας θέλει να καταστήσει σαφές ότι δεν αποκλείεται καμία εταιρεία από καμία διαδικασία. Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος κάθε εταιρεία που πληροί τις προδιαγραφές μπορεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα. Ο κατάλογος επικαιροποιείται από τον ΕΟΦ σε τακτά χρονικά διαστήματα και αντίστοιχα θα γνωστοποιούνται τα τεστ στο site του προγράμματος. Ακόμη, διευκρινίζεται ότι αρμόδιος για τη διαθεσιμότητα και τις εγκρίσεις φαρμάκων και συναφών προϊόντων είναι ο ΕΟΦ.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΦ στις 22.07, τις προδιαγραφές αυτές πληρούν για την ώρα τα κάτωθι 4 σκευάσματα, ενώ βρίσκονται σε υποβολή αιτήσεις κοινοποίησης κυκλοφορίας 3 ακόμα self – tests.

  • EZ DETECT (Ref 1000-1) της κατασκευάστριας εταιρείας BIOMERICA INC (USA). Κωδικός ΕΟΦ 2830000855816
  • ONE STEP FECAL OCCULT BLOOD (FOB) (Ref W030-C(50ng/ml) της κατασκευάστριας εταιρείας GUANGZHOU WONDFO BIOTECH CO LTD (China). Kωδικός ΕΟΦ 2830000972315
  • FOB (Fecal Occult Blood) Rapid Test (Feces) (Ref TFO-602H) της κατασκευάστριας εταιρείας HANGZHOU ALLTEST BIOTECH CO. LTD (China). Κωδικός ΕΟΦ 2830000972339 (καταχώριση εμπορικών ονομασιών α) DR CARE FOV Rapid Test Cassette (Feces) (Ref TFO-602H, Κωδικός ΕΟΦ 2830000972131 και β) JUSCHEK FOB Rapid Test Cassette (Feces) (Ref TFO -602H). Κωδικός ΕΟΦ 2830000972155
  • Fecal Occult Blood (FOB) Test Cassette (Ref FOB1FEST-1) της κατασκευάστριας εταιρείας ANHUI DEEP BLIE MEDICAL TECHNOLOGY CO. LTD (China). Κωδικός ΕΟΦ 2830000973398.

Διαβάστε επίσης

Γιατροί ΕΣΥ: Υποχρεωμένοι όλοι οι Δήμοι της χώρας να παρέχουν δωρεάν σίτιση και διαμονή

Πόσο αλκοόλ πίνουν οι Ευρωπαίοι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.