Γαστρεντερίτιδα Μαγνησία: Πρόγραμμα πρόληψης θα ανακοινώσει σήμερα η Περιφέρεια

Πρόγραμμα πρόληψης για τη γαστρεντερίτιδα και ειδικότερα για την αντιμετώπιση της έξαρσης των κρουσμάτων στις περιοχές Ριζόμυλος και Στεφανοβίκειο, στον Δήμο Ρήγα Φεραίου στη Μαγνησία, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα με πληροφορίες του Healthstories.

- Advertisement -

Πιο συγκεκριμένα, στις 9 το πρωί, στα γραφεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα, στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου του νέου Διοικητηρίου, θα δοθεί έκτακτη συνέντευξη τύπου για το θέμα και θα μιλήσουν ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δοθούν επιπλέον στοιχεία από τους ελέγχους στο πόσιμο νερό και συγκεκριμένα για τη μικροβιολογική του επιβάρυνση με σαλμονέλα, ολικά κολοβακτηριοειδή και εντερόκοκκους.

Μαγνησία: Έρχεται πρόγραμμα πρόληψης από την Περιφέρεια

Την ίδια ώρα δεν λέει να κοπάσει η αναστάτωση των κατοίκων από τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας – πολλοί από αυτούς σκέφτονται να κινηθούν νομικά, λένε οι ίδιες πληροφορίες, και ζητούν από τον Δήμο να λάβει μέτρα αντιμετώπισης, μεταξύ άλλων καθαρίζοντας και απολυμαίνοντας τις δεξαμενές και τα συστήματα αγωγών υδροδότησης.

- Advertisement -

Υπενθυμίζεται ότι η οδηγία προς τους κατοίκους παραμένει να μην χρησιμοποιούν καθόλου το νερό, έως το τέλος της εβδομάδας.

“Φάνηκε ότι υπήρχαν προβλήματα και στο δίκτυο και στη δεξαμενή. Υπήρχαν δείγματα μικροβιακών δεικτών κοπρανώδους προέλευσης και επίσης ταυτοποιήθηκε και το μικρόβιο της σαλμονέλας.

Δεν έχει τελειώσει η έρευνα, θα τελειώσει μέσα στην εβδομάδα, γιατί χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμα, να αναλυθούν τα δείγματα και κυρίως να βρούμε πώς προέκυψε αυτό το πράγμα”, ανέφερε ο κ. Δημήτρης Κουρέτας σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Εκτενείς έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρέθηκαν στην περιοχή από την πρώτη στιγμή, προκειμένου να κάνουν εκτενείς εργαστηριακούς ελέγχους σε δείγματα νερού και να προχωρήσουν στην ταυτοποίηση των παθογόνων. Ήδη οι πρώτες εκθέσεις παραδόθηκαν στον Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Όπως δήλωσε πριν από λίγες μέρες ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου: “Όλο το δίκτυο θα ελέγχεται καθημερινά, μέχρι να αποκατασταθεί το πόσιμο νερό και με μέτρα που θα ληφθούν, όπως καθαρισμός δεξαμενών, ξέπλυμα του δικτύου και χλωρίωση του νερού, σε συνεργασία με τον Δήμο, θα διερευνηθεί τι, ακριβώς, έγινε”.

Εξακολουθούν να νοσηλεύονται

Στο νοσοκομείο του Βόλου παραμένουν πέντε από τα εννέα παιδιά των περιοχών Ριζόμυλου και Στεφανοβικείου, που εισήχθησαν με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Στην Παθολογική Κλινική του ίδιου νοσοκομείου εξακολουθούν να νοσηλεύονται δύο ενήλικες, ενώ στη ΜΕΘ παραμένει ο ηλικιωμένος με υποκείμενα νοσήματα που προσβλήθηκε από τη νόσο και βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Διαβάστε επίσης

mAiGreece: Η έξυπνη εφαρμογή για τους επισκέπτες της Ελλάδας

Γιατί χρειάζεται καρδιολογικός έλεγχος μετά από COVID-19;

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.