Ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση της νοσηλείας και της γενικής εμπειρίας που είχαν στα νοσοκομεία όλης της χώρας, θα συμπληρώνουν από την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιουλίου οι ασθενείς ηλικίας άνω των 18 ετών που νοσηλεύτηκαν ακόμα και για μία ημέρα στο ΕΣΥ.
Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, παρουσιάστηκε το “Ψηφιακό εργαλείο αξιολόγησης της εμπειρίας του εσωτερικού ασθενή στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.”.
Αξιολόγηση
Τα στοιχεία θα αξιολογούνται από τις διοικήσεις των νοσοκομείων και το υπουργείο Υγείας ενώ θα προκύπτει ένα “σκορ” ανά νοσηλευτικό ίδρυμα και κλινική.
Σύμφωνα με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τα νοσοκομεία που έχουν καλές επιδόσεις θα ανταμείβονται και όσα δεν τα πηγαίνουν καλά θα καταβάλλεται προσπάθεια να βελτιωθούν.
Από την πλευρά του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου είπε πως το υπουργείο του θα παρέχει τις ψηφιακές υπηρεσίες για στήριξη του εγχειρήματος.
Ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για δημοσκόπηση, αλλά για ένα εργαλείο διοίκησης.

Η γενική γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη ανέλυσε το πως θα γίνεται η αξιολόγηση και χαρακτήρισε την όλη διαδικασία “σπουδαία”, λέγοντας πως η φωνή του πολίτη θα γίνει σύμμαχος του υπουργείου Υγείας, με το οποίο θα μοιράζεται την εμπειρία του στο ΕΣΥ.
Οι ασθενείς θα συμπληρώνουν ένα ερωτηματολόγιο 35 ερωτήσεων που θα καλύπτουν διάφορους τομείς της νοσοκομειακής φροντίδας, όπως αναμονή, εξυπηρέτηση, καθαριότητα, σίτιση, κ.λπ.
Οι ερωτήσεις θα αφορούν και τις χειρουργικές επεμβάσεις, αν υπήρξε αναμονή, καθυστέρηση ή αλλαγή της ημερομηνίας, αλλά και για τις υπηρεσίες των νοσηλευτών.
Στην αξιολόγηση του ΕΣΥ θα συμμετέχουν όσοι είναι άνω των 18 ετών, θα είναι ανώνυμο, ενώ η πρόσβαση σε αυτό θα γίνεται με τους κωδικούς taxisnet. Το ερωτηματολόγιο θα είναι διαθέσιμο για συμπλήρωση έως και 7 ημέρες μετά το εξιτήριο, ενώ η συμπλήρωσή του δεν θα διαρκεί περισσότερο από 3 λεπτά.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι ασθενείς να είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και να έχουν νοσηλευτεί τουλάχιστον μια ημέρα. Με την είσοδο στον σύνδεσμο θα ζητείται ο ΑΜΚΑ, όμως αν διαπιστωθεί πώς δεν αντιστοιχεί σε ασθενή που έχει νοσηλευτεί, τότε η πρόσβαση στο ερωτηματολόγιο δεν θα είναι δυνατή.
Τα δεδομένα που θα συλλέγονται δεν θα περιλαμβάνουν προσωπικά στοιχεία ή πληροφορίες που μπορούν να αποκαλύψουν την ταυτότητα του ασθενούς.
Δείτε εδώ την αναλυτική διαδικασία
ψηφιακό εργαλείο Συνέντευξη Τύπου – v2 Ψηφιακό εργαλείο αξιολόγησης της εμπειρίας του εσωτερικού ασθενή στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.
Διαβάστε επίσης
Ο πρόσφατος καύσωνας στην Ευρώπη ενδέχεται να προκάλεσε 2.300 θανάτους