Η Σάντρα Μπούλοκ συνάντησε για πρώτη φορά τον Μπράιαν Ράνταλ το 2015 και έκτοτε μια δυνατή ιστορία αγάπης ξεκινά. Ένας έρωτας που δυστυχώς είχε άσχημη κατάληξη χτες, όταν Μπράιν, σε ηλικία 57 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή, έπειτα από μάχη που έδινε με την ασθένεια ALS (πλαγία αμυοτροφική σκλήρυνση ή νόσος του κινητικού νευρώνα).
Η Σάντρα Μπούλοκ συνάντησε για πρώτη φορά τον Μπράιαν (μοντέλο που έγινε φωτογράφος) το 2015, αφού φωτογράφισε τα γενέθλια του γιου της Louis.
Η ανακοίνωση της οικογένειας
«Με μεγάλη λύπη μοιραζόμαστε ότι στις 5 Αυγούστου, ο Μπράιαν Ράνταλ πέθανε ειρηνικά μετά από μια μάχη τριών ετών με την ALS», δήλωσε η οικογένειά του στο PEOPLE.
«Ο Μπράιαν επέλεξε νωρίς να κρατήσει το ταξίδι του με το ALS ιδιωτικό και όσοι από εμάς τον φροντίσαμε κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να τιμήσουμε το αίτημά του».
Είμαστε απίστευτα ευγνώμονες στους ακούραστους γιατρούς που τον βοήθησαν με αυτή την ασθένεια και στις εκπληκτικές νοσοκόμες που έγιναν συγκάτοικοί μας, θυσιάζοντας συχνά τις οικογένειές τους για να είναι μαζί μας», συνέχισε η δήλωση της οικογένειας.
«Αυτή τη στιγμή ζητάμε ιδιωτικότητα για να θρηνήσουμε και να συμφιλιωθούμε με την αδυναμία να αποχαιρετήσουμε τον Μπράιαν».
Τι είχε πει η Σάντρα Μπούλοκ για τη σχέση της
Η Σάντρα Μπούλοκ είχε πει για τη σχέση της με τον Ράνταλ κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο Red Table Talk.
«Βρήκα την αγάπη της ζωής μου. Μοιραζόμαστε τρία όμορφα παιδιά. Είναι ό,τι καλύτερο έγινε ποτέ. Δεν θέλω να πω να το κάνετε όπως το κάνω εγώ, αλλά δεν χρειάζομαι χαρτί για να είμαι αφοσιωμένη σύντροφος και αφοσιωμένη μητέρα», είπε.
Η νόσος ALS
Η μυατροφική πλευρική σκλήρυνση ή πλαγία μυατροφική σκλήρυνση (αγγλικά: amyotrophic lateral sclerosis, ALS), γνωστή και ως νόσος του κινητικού νευρώνα, είναι εκφυλιστική διαταραχή του νευρικού συστήματος. Η νόσος χαρακτηρίζεται από σπαστικότητα, δεσμιδώσεις και προοδευτική μυϊκή αδυναμία.
Επηρεάζει τους κινητικούς νευρώνες του Κεντρικού και Περιφερικού Νευρικού Συστήματος, με συνέπεια την προϊούσα μυϊκή ατροφία. Ξεκινάει με ένα μούδιασμα και αδυναμία σε κάποιο άκρο και καταλήγει σε κινητική παράλυση χεριών ή και ποδιών, αδυναμία κατάποσης και αναπνευστική ανεπάρκεια.
Η ALS είναι η 3η σε συχνότητα νευροεκφυλιστική διαταραχή, μετά το Alzheimer και το Parkinson. Εμφανίζεται σε συχνότητα 1 στα 100.000 άτομα κάθε χρόνο. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος στους άνδρες και στις λευκές φυλές. Η κύρια ηλικία εμφάνισης είναι τα 50 με 75 έτη, ενώ μετά τα 80 έτη ο κίνδυνος μειώνεται δραματικά.
Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει θεραπεία για το ALS και η νόσος είναι θανατηφόρα, αλλά εξελίσσεται με διαφορετικές ταχύτητες στους ασθενείς.
Τα άτομα με ALS αναμένεται να ζήσουν δύο έως πέντε χρόνια μετά την πρώτη εκδήλωση των συμπτωμάτων, αν και το 10% των πασχόντων ζει τουλάχιστον 10 χρόνια.