Πόσο συχνά να αλλάζετε μαξιλάρια

Κάποια πράγματα, όσο κι αν δεν θέλουμε να τα αποχωριστούμε, λόγοι υγείας το επιβάλλουν, και τα μαξιλάρια είναι από τα αντικείμενα που πρέπει συχνά να αλλάζετε.

Τα μαξιλάρια αλλάζουν σχήμα λόγω της τακτικής χρήσης και πλυσίματος. Επιπλέον, το ύφασμα και το περιεχόμενο ενός μαξιλαριού μπορεί να γίνει φιλόξενο για τα ακάρεα της σκόνης, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες. Για να εξασφαλίσετε ποιοτική νυχτερινή ξεκούραση και να προστατεύσετε τον εαυτό σας από αλλεργίες, είναι σημαντικό να αλλάζετε τακτικά τα μαξιλάρια σας.

Πόσο συχνά να αλλάζετε μαξιλάρια

«Καλό είναι να αλλάζετε τα μαξιλάρια κάθε δύο χρόνια ή νωρίτερα, ανάλογα με τις συστάσεις του κατασκευαστή. Μετά από δύο χρόνια, περίπου το 10% —και μερικές φορές ακόμη περισσότερο— του βάρους του μαξιλαριού σας μπορεί να προέρχεται από νεκρά ακάρεα σκόνης», σύμφωνα με τους επιστήμονες του Ιδρύματος Άσθματος και Αλλεργιών της Αμερικής.

Σημάδια ότι ήρθε η ώρα να αλλάξετε τα μαξιλάρια σας

Κιτρινίζουν

Με τον καιρό, τα μαξιλάρια θα αποχρωματιστούν από τη συχνή χρήση. Ο αποχρωματισμός υποδηλώνει τη συσσώρευση ιδρώτα, ελαίων και νεκρών κυττάρων του δέρματος. Αυτά μπορούν να δημιουργήσουν ένα γόνιμο έδαφος για βακτήρια και αλλεργιογόνα.

Έχουν χάσει το σχήμα τους

Ένα μαξιλάρι που έχει χάσει το σχήμα του δεν παρέχει πλέον την κατάλληλη υποστήριξη για το λαιμό και το κεφάλι σας καθώς κοιμάστε. Διπλώστε το μαξιλάρι στη μέση. Αν δεν επανέλθει στο αρχικό του σχήμα, ήρθε η ώρα να το αντικαταστήσετε.

Μυρίζουν Δυσάρεστα

Αντικαταστήστε το μαξιλάρι σας αν μυρίζει. Μια δυσάρεστη οσμή που προέρχεται από το μαξιλάρι θα μπορούσε να είναι σημάδι μούχλας, πιθανώς λόγω του ύπνου στο μαξιλάρι με βρεγμένα μαλλιά ή λόγω ιδρώτα.

Οι αλλεργίες σας έχουν επιδεινωθεί

Εάν παρατηρήσετε ότι οι αλλεργίες σας είναι χειρότερες τη νύχτα ή αφού κοιμηθήκατε στο μαξιλάρι σας, θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι το μαξιλάρι σας έχει συγκεντρώσει αλλεργιογόνα που προκαλούν τα συμπτώματά σας. Εάν τα συμπτώματα επιμένουν μετά το πλύσιμο του μαξιλαριού, είναι καιρός να σκεφτείτε να το αλλάξετε.

Photo Shutterstock

Διαβάστε επίσης

Πώς να βρείτε τους υποτόνους του δέρματος με 4 απλά και γρήγορα τεστ

Ροφήματα για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.