Πώς να βρείτε τους υποτόνους του δέρματος με 4 απλά και γρήγορα τεστ

Η επιδερμίδα όλων έχει νότες μπλε, πράσινου, κίτρινου και κόκκινου, αλλά πως μπορείτε να βρείτε τους υποτόνους και τις αποχρώσεις του δέρματός σας.

Οι ζεστοί, ψυχροί και ουδέτεροι τόνοι είναι οι τρεις κύριοι τύποι.

Υπάρχουν νότες μπλε, ροζ ή κόκκινου στους ψυχρούς υποτόνους. Οι ουδέτεροι υποτόνοι έχουν ζεστούς και ψυχρούς τόνους, ενώ οι ζεστοί είναι κίτρινοι, ροδακινί ή χρυσαφί.

Σε αντίθεση με τον τόνο του δέρματος, ο οποίος μπορεί να αλλάξει με την έκθεση στον ήλιο, οι αποχρώσεις του δέρματος δεν αλλάζουν.

Οι άνθρωποι με ζεστούς υποτόνους φαίνονται απλά εντυπωσιακοί σε γήινα χρώματα όπως το κόκκινο, το πορτοκαλί και το κίτρινο (μεταξύ άλλων), ενώ τα μπλε, τα μοβ, τα ροζ και τα ψυχρά πράσινα συμπληρώνουν τέλεια τους ψυχρούς τόνους

Το μακιγιάζ, τα foundation και τα κραγιόν με βάσεις που έχουν μπλε ή ροζ συνήθως ταιριάζουν σε άτομα με ψυχρούς τόνους. Τα προϊόντα με βάση το κίτρινο ή το χρυσό, φαίνονται καλά σε άτομα με ζεστούς τόνους, ενώ τα δέρματα με ουδέτερο τόνο μπορούν να φορούν ψυχρά και ζεστά αποχρώσεις.

Πώς να βρείτε τους υποτόνους του δέρματος

1. Το τεστ φλεβών

Αν μπορούσατε να κοιτάξετε μέσα από το δέρμα σας, οι φλέβες σας θα φαινόταν κόκκινες χάρη στο αίμα που διοχετεύεται μέσα από αυτές. Ωστόσο, παίρνουν διαφορετική απόχρωση όταν τα βλέπουμε με γυμνό μάτι γιατί το χρώμα αλλοιώνεται από την απόχρωση του δέρματός μας.

Ο πρώτος τρόπος για να προσδιορίσετε τους υποτόνους του δέρματός σας είναι να κοιτάξετε τις φλέβες στον καρπό σας.

Αν οι φλέβες φαίνονται μπλε ή μοβ, τότε έχετε ψυχρούς υποτόνους, ενώ το πράσινο υποδηλώνει ζεστούς. Εάν είναι δύσκολο να αναγνωρίσετε εάν οι φλέβες σας φαίνονται πιο πράσινες ή μπλε, θα μπορούσατε να έχετε μέτριους ή ουδέτερους τόνους.

2. Το τεστ με τα κοσμήματα

Σκεφτείτε αν σας ταιριάζουν καλύτερα τα ασημένια ή χρυσά κοσμήματα. Το ασημί συνήθως φαίνεται υπέροχο σε άτομα με πιο δροσερή επιδερμίδα, ενώ το χρυσό ταιριάζει καλύτερα σε αυτούς με πιο ζεστή επιδερμίδα. Αν σας ταιριάζουν και τα δύο, έχετε ουδέτερο υποτόνο.

3. Το τεστ με το άσπρο χαρτί

Κρατήστε ένα απλό λευκό κομμάτι χαρτί δίπλα στο πρόσωπό σας σε συνθήκες φυσικού φωτισμού. Αν το δέρμα σας φαίνεται κόκκινο, τότε έχει ψυχρούς υποτόνους. Εάν φαίνεται κιτρινωπό και όχι ευδιάκριτα ροζ ή κίτρινο, τότε έχει ζεστούς υποτόνους. Εάν δεν φαίνεται ευδιάκριτα κίτρινο ή ροζ, τότε μπορεί να έχετε ουδέτερους τόνους.

4. Το τεστ μαυρίσματος

Τέλος, ο τρόπος με τον οποίο το δέρμα σας αντιδρά στον ήλιο μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν το δέρμα σας έχει ζεστούς, δροσερούς ή ουδέτερους τόνους. Αν και, φυσικά, δεν πρέπει να μένετε χωρίς αντηλιακό για χάρη του τεστ, οι ειδικοί λένε ότι θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο πώς αλλάζει το χρώμα σας εάν τύχει να εκτεθείτε περισσότερο και χωρίς προστασία στον ήλιο.

Τα άτομα με ζεστούς υποτόνους με βάση την ελιά τείνουν να μαυρίζουν με ένα χάλκινο χρώμα, ενώ τα άτομα με ψυχρούς, ροζ υποτόνους τείνουν να μαυρίζουν με ένα κόκκινο χρώμα ή να καίγονται πιο συχνά.

Ο συνδυασμός των δύο αντιδράσεων μπορεί να υποδηλώνει ουδέτερους τόνους.

Διαβάστε επίσης

Τι πρέπει να ξέρετε για την στέβια

Παιδί από την Ελβετία τραυματίστηκε σοβαρότατα σε νησί – Σωτήρια παρέμβαση από γιατρούς του «Αγία Σοφία» και του «Γεννηματάς»

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.