Τι δεν πρέπει να πετάτε ποτέ στον νεροχύτη

Ο χρόνος, η ποιότητα κατασκευής και ο τρόπος χρήσης του αποχετευτικού μας δικτύου, είναι οι τρεις βασικοί παράγοντες για έναν καθαρό νεροχύτη. Πέραν της αργής φθοράς από τον χρόνο υπάρχει και η ταχεία φθορά από την λανθασμένη ανθρώπινη χρήση τκαι κατ΄ επέκταση των αποχετεύσεων. Τις περισσότερες φορές από άγνοια, θα μπορούσαμε να βλάψουμε αρκετά το αποχετευτικό σύστημα του σπιτιού μας. Κάτι που σημαίνει περαιτέρω ταλαιπωρία και μερικές φορές υψηλό κόστος επισκευής, λέει ο Kyle Leman, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρύτης της Crossroads Foundation Repair.

Μάθετε πως να μην δημιουργείται προβλήματα στον νεροχύτη και στην αποχέτευσή.

Τι δεν πρέπει να πετάτε ποτέ στον νεροχύτη

Λίπη ή λάδια από το μαγείρεμα

Συσσωρεύονται και προκαλούν κολλήσεις σε άλλα αντικείμενα, δημιουργώντας βούλωμα στην αποχέτευση. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη κατηγορία που περιλαμβάνει λίπη κρέατος, λαρδί, φυτικά έλαια, λίπος, βούτυρο, μαργαρίνη και πολλά γαλακτοκομικά προϊόντα.

Καφές ή κόκκοι καφέ

Κάνουν σχεδόν το ίδιο πράγμα που κάνουν τα λίπη, δημιουργώντας επιπλέον μάζα άμμου η οποία ξεβουλώνει δύσκολα.

Ζυμαρικά, ρύζι και ψωμιά

Αυτά τα τρόφιμα πιθανότατα θα εξακολουθήσουν να κολλάνε στο εσωτερικό των σωλήνων για να προκαλέσουν άλλο βούλωμα την επόμενη φορά.

Τσίχλα

Είναι αρκετά προφανές ότι κάτι που βασικά είναι κολλώδες και αδιάσπαστο θα κολλήσει κάπου και θα δημιουργήσει μάζα με τα άλλα υλικά που περνούν από την αποχέτευση. Σε καμία περίπτωση δεν πετάμε τσίχλα σε κανένα αποχετευτικό σύστημα (νιπτήρα, μπάνιο, λεκάνη τουαλέτας, νεροχύτη).

Αυτοκόλλητα

Συχνά οι άνθρωποι ασυναίσθητα θα τραβήξουν τα αυτοκόλλητα ετικετών από τα φρούτα και τα λαχανικά και απλώς θα τα ρίξουν στο νεροχύτη κατά την διάρκεια του πλυσίματος. Αυτά μπορεί να συσσωρευτούν με άλλα πράγματα και να προκαλέσουν φράγματα.

Τρίχες

Ανθρώπινες, από κατοικίδια ζώα, κούκλες, δεν έχει σημασία. Απλώς προσπαθήστε να τις κρατήσετε μακριά από τους νιπτήρες, τους νεροχύτες, τις λεκάνες, τα μπάνια.

Σαπούνι

Το σαπούνι μπορεί να φράξει τις αποχετεύσεις γρηγορότερα από όσο νομίζετε. Κυρίως όταν  συσσωρεύεται, γίνεται κατάλοιπο και αναμιγνύεται με άλλα υλικά. Δοκιμάστε να χρησιμοποιείτε λιγότερο απορρυπαντικό, σαμπουάν, οδοντόκρεμα κ.λπ. αν κι εφόσον μπορείτε. Επίσης προσπαθήστε να μάθετε στα μικρά παιδιά να μην ρίχνουν στη λεκάνη ολόκληρο το σαπούνι.

Διατηρήστε καθαρό τον νεροχύτη 

Αφήνετε το νεροχύτη να στραγγίσει από τα νερά, όσο πιο καλά γίνεται -να περάσει μία ώρα περίπου από το πλύσιμο των πιάτων. Αν είναι εντελώς βουλωμένος, αδειάζετε τα νερά με ένα δοχείο και σκουπίζετε ώστε να είναι όσο πιο στεγνός γίνεται.

Ρίχνετε μέσα στο σιφόνι μια γενναία ποσότητα σόδας. Περίπου ένα μεσαίο ποτήρι νερού.

Γεμίζετε ένα μπρίκι μεσαίου μεγέθους με λευκό ξύδι.

Ρίχνετε το ξύδι μέσα στο σιφόνι με τη σόδα και τ’ αφήνετε να… κάψουν. Αν και δεν είναι επικίνδυνες οι αναθυμιάσεις τους, εντούτοις αποφύγετε να εισπνεύσετε, κυρίως αν έχετε κάποιο αναπνευστικό πρόβλημα.

Μόλις τελειώσει η καύση, ανοίξτε τη βρύση και δείτε αν το νερό φεύγει ελεύθερα. Αν χρειαστεί να επαναλάβετε κάντε το μετά από λίγη ώρα ή την επόμενη μέρα.

Μπορείτε επίσης να κάνετε προληπτικό καθαρισμό του νεροχύτη μία ή δύο φορές το μήνα με αυτά τα υλικά, συμβουλεύει ο Kyle Leman.

Διαβάστε επίσης 

Οι φόβοι που γίνονται φοβίες: Πώς δεν θα ορίζουν τη ζωή μας;

Έξυπνα ρούχα καταγράφουν τις κινήσεις του σώματος

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.