10 αντικείμενα που δεν πρέπει ποτέ να βάζετε στο στεγνωτήριο

Αν και είναι πολύ βολικό να βάζετε στο στεγνωτήριο όλα τα βρεγμένα ρούχα από το πλυντήριο, υπάρχουν τουλάχιστον 10 αντικείμενα που δεν μπορούν να αντέξουν τις υψηλές θερμοκρασίες της συσκευής.

Δείτε ποια είναι αυτά τα 10 αντικείμενα και μην ξεχνάτε ποτέ να ελέγχετε τις ετικέτες φροντίδας για να διαπιστώσετε αν μπορείτε να τα βάλετε ή όχι στο στεγνωτήριο.

1. Σουτιέν, μαγιό, ρούχα γυμναστικής και υφάσματα Spandex

Τα ρούχα με spandex, όπως ρούχα γυμναστικής , μαγιό και σουτιέν, πρέπει να στεγνώνονται στον αέρα. Η έντονη θερμότητα του στεγνωτηρίου μπορεί να διασπάσει τις ίνες στα υφάσματα που περιέχουν σπάντεξ και να προκαλέσει ζημιά με την πάροδο του χρόνου ή να προκαλέσει απώλεια ελαστικότητας του σπάντεξ.

2. Μετάξι

Ρούχα από μετάξι δεν πρέπει ποτέ να τοποθετούνται στο στεγνωτήριο, εκτός εάν το μοντέλο της συσκευής έχει κύκλο αέρα. Η υπερβολική ζέστη θα καταστρέψει το ύφασμα.

3. Δέρμα ή συνθετικό δέρμα

Το αληθινό δέρμα δεν αντέχει καλά τη θερμότητα ή το νερό και δεν πρέπει να μπαίνει σε στεγνωτήριο. Η θερμότητα θα μπορούσε να προκαλέσει ρωγμές στο υλικό. Το συνθετικό δέρμα είναι ελαφρώς λιγότερο ευαίσθητο, αλλά οι υψηλές θερμοκρασίες θα μπορούσαν να το κάνουν να λιώσει ή να συρρικνωθεί.

4. Δαντέλα

Όπως το μετάξι, τα ρούχα με λεπτομέρειες από δαντέλα θα πρέπει να στεγνώνονται στον αέρα, καθώς το ύφασμα είναι συνήθως λεπτό. Όταν μπαίνει στο στεγνωτήριο, η δαντέλα μπορεί να κολλήσει, να καεί ή να συρρικνωθεί.

5. Ρούχα με διακοσμητικά

Καλό είναι να μην βάζετε στο στεγνωτήριο τα ρούχα με διακοσμητικά. Το ίδιο συμβαίνει και με ρούχα που έχουν χάντρες ή άλλα κολλητά στολίδια. Το στεγνωτήριο μπορεί να λιώσει τις ευαίσθητες πούλιες – προκαλώντας πρόβλημα τόσο στα ρούχα όσο και στο στεγνωτήριο.

6. Σακίδια πλάτης

Εάν λερωθεί το σακίδιο πλάτης, πλύντε το στο χέρι και μετά αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα καταστρέψουν το ύφασμα και το φερμουάρ.

7. Faux γούνα

Δεν συνιστάται η χρήση στεγνωτηρίου όταν πρόκειται για συνθετική γούνα γιατί μπορεί να λιώσει το υλικό.

8. Αθλητικά παπούτσια

Αν και πολλοί βάζουμε τα αθλητικά παπούτσια στο στεγνωτήριο, αυτό δεν συνιστάται. Μπορεί να βλάψει τα παπούτσια και το στεγνωτήριο. Η θερμότητα μπορεί να συρρικνώσει το ύφασμα στο παπούτσι, να καταστρέψει τη σόλα ή την κόλλα.

9. Αντικείμενα με λάστιχο ή ψάθα

Εάν έχετε χαλάκια με λάστιχο ή ψάθα, είναι καλύτερο να τα αφήσετε να στεγνώσουν στον αέρα μετά το πλύσιμο. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα αλλοιώσουν το λάστιχο ή θα σπάσουν την ψάθα.

10. Κάλτσες

Καλσόν ή κάλτσες δεν πρέπει να μπαίνουν στο στεγνωτήριο, γιατι θα φθαρούν και θα χαλάσει η εφαρμογή της πολύ γρήγορα.

Διαβάστε επίσης

Γέννησε η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα μετά από μεταμόσχευση ωοθηκών

Μουστάρδα: Ενισχύει τον μεταβολισμό και βοηθά στην καύση του λίπους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.