Αναίμακτες θεραπείες για λείο δέρμα πριν από τις διακοπές

Το καλοκαίρι έφτασε και μαζί τα σχέδια για διακοπές, αναπόφευκτα το δέρμα μπαίνει σε πρώτο πλάνο και η «ανάγλυφη» όψη του συχνά ενοχλεί, ειδικά όταν έρχεται η ώρα της εμφάνισης με μαγιό.

«Πλέον υπάρχουν εύκολες και προσιτές θεραπείες, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν πολύ καλά αποτελέσματα, μέσα σε λίγο χρόνο και χωρίς πόνο. Από τη στιγμή που κάποιος αποφασίσει ότι θέλει να αποκτήσει λείο δέρμα σε πρόσωπο και σώμα, πριν βγει στην παραλία, μπορεί να το κάνει χωρίς να ταλαιπωρηθεί», αναφέρει η δρ Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, Πλαστική Χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).

Αναίμακτες θεραπείες για λείο δέρμα πριν από τις διακοπές

Για το πρόσωπο, μια πρώτη επιλογή είναι τα μη επεμβατικά λέιζερ και οι ραδιοσυχνότητες, τα οποία κάνουν σύσφιξη χωρίς να προκαλούν ερεθισμό στο δέρμα, άρα μπορούν να εφαρμοστούν με ασφάλεια και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που υπάρχει μεγάλη ηλιοφάνεια. Οι θεραπείες αυτές ενδείκνυνται για ήπιας μορφής χαλάρωση στο πρόσωπο, στο λαιμό και στο ντεκολτέ.

Μια άλλη επιλογή είναι τα ενέσιμα, με κύριους «εκπροσώπους» την αλλαντική τοξίνη (μπότοξ), τη μεσοθεραπεία και τα υαλουρονικά. Ειδικότερα η αλλαντική τοξίνη χρησιμοποιείται με ασφάλεια και έχει άμεση αποτελεσματικότητα σε ρυτίδες έκφρασης (στο μέτωπο, το μεσόφρυο, τα μάτια και το λαιμό). Η μεσοθεραπεία με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία λειαίνει και φωτίζει το δέρμα και τέλος, το υαλουρονικό οξύ, μόνο του ή σε συνδυασμό με τη μεσοθεραπεία, χρησιμοποιείται για «γέμισμα» των βαθύτερων ρυτίδων ή άλλων σημαδιών.

Για τα σημάδια της ακμής, τα οποία δεν έχουν αντιμετωπιστεί το χειμώνα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν βαριά μηχανήματα, εφαρμόζονται μεσοθεραπείες, αλλαντική τοξίνη και fillers, τα οποία γεμίζουν τα κενά. Μάλιστα, για καλύτερο αποτέλεσμα, οι θεραπείες εφαρμόζονται συνδυαστικά.

Όσον αφορά τους ανοιχτούς πόρους, τους μαύρους κύκλους στα μάτια και τις πανάδες υπάρχει ειδικό «κοκτέιλ» μεσοθεραπείας με πολύ καλά αποτελέσματα. Συνδυάζοντας βαθύ καθαρισμό και χρήση μη επεμβατικών μηχανημάτων, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι εντυπωσιακά.

«Οι παραπάνω θεραπείες μπορούν να εφαρμοστούν συνδυαστικά για το καλύτερο αποτέλεσμα. Με την εφαρμογή τους, προλαμβάνεται και η περαιτέρω βλάβη των ήδη
υπαρχόντων προβλημάτων, η οποία εντείνεται με την έκθεση στον ήλιο και την
αφυδάτωση που αυτός προκαλεί», τονίζει η δρ Σεφέρη – Δανιήλ.

Λείο δέρμα και στο σώμα

Στο δέρμα του σώματος η αφυδάτωση λόγω της ζέστης του καλοκαιριού μπορεί να κάνει πιο έντονα τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα ειδικά σε βραχίονες, χέρια και άκρες χείρες (πάνω μέρος της παλάμης). Στις περιπτώσεις αυτές, καθώς και για τη σύσφιξη σε μηρούς, γλουτούς και κοιλιά, η μεσοθεραπεία μπορεί να δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα. Υπάρχουν επίσης, μεσοθεραπείες που επιτυγχάνουν λιπόλυση για μικρής έκτασης προβλήματα τοπικού πάχους, οι οποίες ενδείκνυνται και για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Όταν τα άκρα των χεριών παρουσιάζουν σημάδια γήρανσης, εκτός από τη μεσοθεραπεία, γίνεται και «γέμισμα» με υαλουρονικό οξύ. Επίσης, υπάρχουν υαλουρονικά σώματος, τα οποία εγχέονται σε περιοχές με κενά ή πιο έντονη χαλάρωση για να δώσουν όγκο και να επιτύχουν ανόρθωση. Το υαλουρονικό, μπορεί να διορθώσει επίσης ουλές στο δέρμα και άλλα σημάδια.

Μεσοθεραπεία με βιταμίνες εφαρμόζεται για τις ραγάδες, είτε ενέσιμα είτε με ειδικό μηχάνημα αλλά και fillers, ενώ για τις μικρές λιποαποθήκες (π.χ. λίγο πάχος στο γόνατο, λίγο στο γλουτό ή στο χέρι) μπορεί να επιτευχθεί λείανση του δέρματος με λιπολέιζερ, σε συνδυασμό με μια μεσοθεραπεία.

«Με την εφαρμογή των παραπάνω θεραπειών, μόνες τους ή σε συνδυασμό, μπορεί κάποιος να αποκτήσει λείο δέρμα σε μία συνεδρία των 30-45 λεπτών για το πρόσωπο και των 90 λεπτών για το σώμα. Για έντονα προβλήματα, μπορεί να χρειαστούν μέχρι και 3 συνεδρίες, με τη θεραπεία να ολοκληρώνεται το αργότερο σε τρεις εβδομάδες. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, ακόμη και μία συνεδρία μπορεί να κάνει τη διαφορά, ωστόσο, δεν θα έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα», καταλήγει η δρ Σεφέρη – Δανιήλ.

Διαβάστε επίσης 

Ροδόνερο για δέρμα, μαλλιά και μάτια: Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Ωχρά κηλίδα: Νέα θεραπεία για την κύρια αιτία απώλειας όρασης των ηλικιωμένων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.