Πώς και πόσο συχνά να καθαρίζετε το θερμός ή το μπουκάλι νερού

Το θερμός ή το επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερού που παίρνετε στη δουλειά, είναι πλέον καθημερινό αξεσουάρ που απαιτούν και αυτά τη φροντίδα σας.

Για να καθαρίσετε ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερού, σε καθημερινή βάση, απλά πλύντε το όπως κάθε άλλο σκεύος. Εάν το μπουκάλι σας πλένεται στο πλυντήριο πιάτων, μπορείτε να το τοποθετήσετε στην επάνω σχάρα του πλυντηρίου πιάτων για καθάρισμα. Εάν οι οδηγίες του κατασκευαστή αναφέρουν ότι δεν μπαίνει στο πλυντήριο πιάτων καθαρίστε το με σφουγγάρι και σαπούνι πιάτων. Πλύνετε όλα τα εξαρτήματα (μπουκάλι, καπάκι και επιστόμιο) με ζεστό, σαπουνόνερο.
Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για μπουκάλια για να καθαρίσετε το εσωτερικό και το επιστόμιο. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα σαπουνιού.
Αφήστε το μπουκάλι να στεγνώσει εντελώς πριν το επανασυναρμολογήσετε.

Εάν το θερμός ή το επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερού σας έχει παραμεληθεί λίγο, πιθανότατα έχει συσσώρευση βακτηρίων ή λεκέδων. Ένας βαθύς καθαρισμός είναι απαραίτητος για την απομάκρυνση τυχόν ανεπιθύμητων ουσιών. Αυτή η διαδικασία καθαρισμού θα πρέπει να γίνεται περιοδικά και όχι μετά από κάθε χρήση:

  • Γεμίστε το μπουκάλι με ζεστό νερό και μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα.
  • Αφήστε το μπουκάλι να μουλιάσει για τουλάχιστον μία ώρα ή όλη τη νύχτα, ανάλογα με τη σοβαρότητα της συσσώρευσης.
  • Μετά το μούλιασμα, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα ή σφουγγάρι για να τρίψετε το εσωτερικό του μπουκαλιού, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόν δυσπρόσιτα σημεία.
  • Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για να τρίψετε το επιστόμιο ή άλλα μικρά μέρη του μπουκαλιού.
  • Ξεπλύνετε καλά το μπουκάλι.
  • Αφήστε το μπουκάλι να στεγνώσει εντελώς πριν το επανασυναρμολογήσετε.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερού

Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να πλένετε το επαναχρησιμοποιήσιμο μπουκάλι νερού μετά από κάθε χρήση. Αλλά η πραγματική συχνότητα καθαρισμού θα εξαρτηθεί από το πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το μπουκάλι σας — και από το τι βάζετε σε αυτό. Αν χρησιμοποιείτε το μπουκάλι σας μόνο περιστασιακά, μπορείτε να το πλένετε κάθε λίγες μέρες. Εάν το γεμίζετε με άλλα ποτά εκτός από νερό, ο καθαρισμός του μετά από κάθε χρήση είναι ζωτικής σημασίας, διαφορετικά στο εσωτερικό μπορεί να αναπτυχθούν βακτήρια και μούχλα. Το θερμός θέλει καθάρισμα μετά από κάθε χρήση οπωσδήποτε.

Το να παραμελείτε να πλένετε τακτικά το μπουκάλι με το νερό σας θα κάνει επίσης πιο δύσκολο το καθάρισμα με την πάροδο του χρόνου.

Όταν πίνουμε από ένα μπουκάλι νερό, εισάγουμε τα βακτήρια του στόματός μας στο μπουκάλι, τα οποία μπορούν να πολλαπλασιαστούν αν το μπουκάλι δεν καθαρίζεται τακτικά». Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να δημιουργήσει ένα βιοφίλμ, ένα λεπτό στρώμα βακτηρίων που προσκολλάται στο εσωτερικό του μπουκαλιού, δυσκολεύοντας τον καθαρισμό του και αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης.

Πώς μπορώ να καθαρίσω το κάτω μέρος ενός μπουκαλιού νερού χωρίς βούρτσα για μπουκάλια;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο του ρυζιού. Προσθέστε νερό, μια κουταλιά της σούπας ξηρό, ωμό ρύζι και λίγο υγρό πιάτων. Κλείστε το μπουκάλι σας και ανακινήστε το δυνατά. Ρίξτε το μείγμα του ρυζιού και ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Πώς μπορώ να καθαρίσω ένα μπουκάλι νερό που μυρίζει;

Εάν το μπουκάλι νερό σας έχει κάποιες ανεπιθύμητες μυρωδιές, χρησιμοποιήστε ξύδι. Γεμίστε το μπουκάλι μέχρι τη μέση με νερό και το άλλο μισό με αποσταγμένο λευκό ξύδι. Κουνήστε το καλά και αφήστε το όλη τη νύχτα. Το πρωί, ξεπλύνετε το μείγμα του ξιδιού και κάντε ένα τρίψιμο στο μπουκάλι με ζεστό σαπουνόνερο.

 

Διαβάστε επίσης

ΕΟΔΥ: 50 κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε γλέντι γάμου

Εγκυμοσύνη και υψηλές θερμοκρασίες: Κίνδυνοι και τρόποι προστασίας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.