Πώς επιδρούν οι χαμηλές θερμοκρασίες στη σεξουαλική ζωή των ανδρών

Ο άστατος καιρός, οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι μεγάλες σε διάρκεια νύχτες προκαλούν εποχική συναισθηματική διαταραχή, έναν τύπο κατάθλιψης που καθιστά δύσκολη τη σεξουαλική ζωή των ανδρών. Φυσικά και οι γυναίκες βιώνουν ανάλογες μεταπτώσεις στην ερωτική τους διάθεσή όσο οδεύουμε προς τον χειμώνα, ωστόσο στους άνδρες είναι περισσότερο εμφανείς, αναφέρει ο ουρολόγος- ανδρολόγος, καθηγητής στο Johns Hopkins, Thomas William Jarrett, MD.

Σύμφωνα με τον ειδικό, τα τρία  σημάδια ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες απειλούν τη σεξουαλική ζωή των ανδρών είναι τα εξής:

  • Είναι πολύ αγχωμένοι για να κάνετε σεξ.
  • Έχουν λαχτάρα για σνακ λόγω χαμηλής σεροτονίνης.
  • Νιώθουν πολύ κουρασμένοι για περιπέτειες.

Άγχος 

Η προετοιμασία για έναν δύσκολο χειμώνα μπορεί να είναι μια πραγματικά αγχωτική περίοδος, καθώς τα ζευγάρια προβληματίζονται για τα αυξημένα έξοδα, τη δουλειά και τις πιεστικές κοινωνικές υποχρεώσεις. Το άγχος είναι ένα σοβαρό ζήτημα, καθώς μας κάνει να απελευθερώνουμε περισσότερη κορτιζόλη, η οποία με τη σειρά της μειώνει τη λίμπιντό μας. Η διαχείριση του καθημερινού άγχους -με όποιον τρόπο- είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρήσετε, έστω και στοιχειωδώς, τη λίμπιντό σας, με αποτέλεσμα να καθιστά δύσκολη τη σεξουαλική ζωή, λέει ο Jarrett.

Σνακ λόγω χαμηλής σεροτονίνης

Αν το βραδινό σας έχει μετατραπεί από υγιεινό σε junk, μπορεί να έχετε χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης. Αυτή η χημική ουσία της… ευτυχίας, όταν κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, μπορεί να σας ρίξει τη διάθεση, κάτι που με τη σειρά του θα σας κάνει να λαχταράτε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και ζάχαρη. Τα πολύ χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης μπορούν, επίσης, να επηρεάσουν τη σεξουαλική μας ζωή, ενώ οι άνδρες με χαμηλά επίπεδα είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από προβλήματα, όπως στυτική δυσλειτουργία, πρόωρη εκσπερμάτιση ή χαμηλή λίμπιντο.

Αυτό που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να προσθέσετε στη διατροφή σας κάποιες τροφές, κυρίως ψάρι. Μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έδειξε ότι ζευγάρια που τρώνε ψάρι κατά μέσο όρο δύο φορές την εβδομάδα το φθινόπωρο και τον χειμώνα κάνουν 22% περισσότερο σεξ από τα ζευγάρια που το αποφεύγουν.

Κούραση

Το σώμα μας τείνει να παράγει περισσότερη μελατονίνη κατά τους χειμερινούς μήνες, κάτι που μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε υπνηλία και νωθρότητα. Αυτή η έλλειψη ενέργειας μπορεί να σκοτώσει τη σεξουαλική σας διάθεση και να σας κάνει να ενδιαφέρεστε πολύ λιγότερο για το σεξ. Αυτό που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να… μεταθέσετε το σεξ από το απόγευμα ή το βράδυ στο πρωί.

Και αυτό διότι τα επίπεδα τεστοστερόνης των ανδρών κορυφώνονται περίπου στις 7 το πρωί, οπότε και αποδίδουν καλύτερα σεξουαλικά. Επιπλέον, το πρωινό σεξ θα μειώσει την αρτηριακή σας πίεση και θα αυξήσει τα επίπεδα ωκυτοκίνης στις γυναίκες, βοηθώντας τες να νιώθουν ήρεμες όλη την ημέρα.

Photo Shutterstock

Διαβάστε επίσης 

Δύο στους 10 έφηβους έχουν σεξουαλική ζωή από τα 16 – Καμπάνια για τις άγνωστες λέξεις των μεταδιδόμενων νοσημάτων

Χρόνια προστατίτιδα: Πώς επηρεάζει την ψυχολογική και σεξουαλική ζωή

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.