Φακελάκια τσαγιού στα μάτια για να διώξετε πρήξιμο και μαύρους κύκλους

Οι ουσίες που υπάρχουν στα φακελάκια τσαγιού κυρίως με καφεΐνη καθώς και σε σακουλάκια τσαγιού με βότανα, βοηθούν στην ανακούφιση από το πρήξιμο και τον ερεθισμό στα μάτια. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε πως να το κάνετε και τι φακελάκια τσαγιού να χρησιμοποιήσετε για να μην κάνετε κακό αντί για καλό.

Πώς βοηθούν τα φακελάκια τσαγιού τα μάτια;

1. Μειώνουν το πρήξιμο
Τα φακελάκια τσαγιού με καφεΐνη μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του πρηξίματος, προκαλώντας συστολή των αιμοφόρων αγγείων. Μια μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Cosmetic Dermatology , αναφέρει ότι η περιεκτικότητα σε καφεΐνη που υπάρχει σε μαύρο ή ακόμα και πράσινο φακελάκι τσαγιού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος.

2. Ανακουφίζουν από τους ερεθισμούς
Τα αντιφλεγμονώδη συστατικά που περιλαμβάνονται στο τσάι, γνωστά ως τανίνες, μπορούν να καταπραΰνουν μια φλεγμονώδη επιφάνεια. Αυτό είναι χρήσιμο για όσους υποφέρουν από ερυθρότητα ή φλεγμονώδεις αντιδράσεις στη σκόνη ή τη γύρη. Μια κρύα κομπρέσα σε φακελάκι τσαγιού μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της ξηρότητας και της φλεγμονής στα μάτια. Τα φακελάκια τσαγιού περιέχουν πολυφαινόλες όπως η επιγαλλοκατεχίνη-3-γαλλική (EGCG), η οποία είναι αντιφλεγμονώδης, αναφέρει μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Anti-Inflammatory & Anti-Allergy Agents in Medicinal Chemistry.

3. Περιορίζουν τους μαύρους κύκλους των ματιών
Οι μαύροι κύκλοι οφείλονται στην κακή κυκλοφορία του αίματος κάτω από τα μάτια και μπορούν να περιοριστούν από τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στο τσάι. Αυτό επιτρέπει στην περιοχή να γίνεται πιο φωτεινή και ελαστική με τακτική χρήση.

4. Αίσθηση δροσιάς
Τα παγωμένα φακελάκια τσαγιού προσφέρουν μία αίσθηση δροσιάς. Μια μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Pharmacophore , αναφέρει ότι τοποθετώντας παγωμένα φακελάκια τσαγιού χαμομηλιού στα μάτια σας, μπορεί να ανακουφιστείτε προσωρινά, καθώς αυτό μειώνει το πρήξιμο και προσφέρει μια ηρεμιστική αίσθηση.

5. Παρέχουν αντιοξειδωτικά
Το τσάι περιέχει υψηλή συγκέντρωση αντιοξειδωτικών που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων του δέρματος από τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα φακελάκια τσαγιού για τα μάτια;

1. Επιλέξτε τα κατάλληλα φακελάκια τσαγιού
Επιλέξτε τσάι με καφεΐνη, όπως μαύρο, πράσινο ή άλλα τσάγια που έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, όπως φυτικά. Μερικές εναλλακτικές λύσεις όπως το τσάι από βότανα χαμομηλιού μπορεί να είναι χρήσιμες για τις ηρεμιστικές τους ιδιότητες. Προσέξτε ότι τα φακελάκια τσαγιού δεν πρέπει να περιέχουν επιπλέον συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν επιδείνωση του δέρματος, όπως συνθετικά τεχνητά συντηρητικά ή αρωματικούς παράγοντες.

2. Ετοιμάστε το τσάι
Ετοιμάστε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και μουλιάστε δύο φακελάκια τσαγιού για περίπου 3 – 5 λεπτά. Στη συνέχεια, στύψτε το νερό από τα φακελάκια τσαγιού και αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν, για να μην είναι πολύ ζεστά όταν τα εφαρμόσετε.

3. Βάλτε τα φακελάκια τσαγιού στο ψυγείο για λίγα λεπτά
Μπορείτε να διατηρήσετε τα έτοιμα φακελάκια τσαγιού στο ψυγείο για λίγα λεπτά πριν τα χρησιμοποιήσετε για να επιτύχετε τα βέλτιστα αποτελέσματα.

4. Καθαρίστε τα μάτια
Το πρόσωπο και τα μάτια πρέπει να είναι καθαρά, χωρίς μακιγιάζ, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν ανεπιθύμητος ερεθισμός στο εσωτερικό των ματιών.

5. Εφαρμόστε το φακελάκι τσαγιού
Βρείτε μια χαλαρωτική στάση και καλύψτε τα μάτια σας με τα δροσερά φακελάκια τσαγιού.

6. Χαλαρώστε
Κλείστε τα μάτια, τοποθετήστε τα φακελάκια τσαγιού στα μάτια για 10-15 λεπτά και χαλαρώστε.

7. Αφαιρέστε και ξεπλύνετε
Απορρίψτε τα φακελάκια τσαγιού μετά τη χρήση. Δροσίστε το πρόσωπο με νερό και καθαρίστε το από τυχόν υπολείμματα.

8. Κάντε τη μέθοδο 2-3 φορές την εβδομάδα
Για να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να κάνετε αυτή τη θεραπείας 2-3 φορές την εβδομάδα, αλλά όχι κάθε μέρα.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Δερματική αντίδραση: Κάποιοι μπορεί να εμφανίσουν υπερευαισθησία στο δέρμα ή εξανθήματα λόγω των ουσιών που βρίσκονται στο τσάι, ειδικά όσοι έχουν επίμονα δερματικά προβλήματα.
Μόλυνση: Μερικές φορές η ανεπαρκής αποστείρωση των φακέλων του τσαγιού μπορεί να οδηγήσει σε πιθανότητα ανάπτυξης μόλυνσης γύρω από τα μάτια από βακτήρια.
Ανεπιθύμητα σημάδια: Ορισμένα είδη τσαγιού, ιδιαίτερα τα φυτικά, μπορεί να αφήσουν σημάδια στο δέρμα γύρω από τα μάτια για κάποιο χρονικό διάστημα, κάτι που μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικό.
Υγρασία: Η παρατεταμένη εφαρμογή ενός υγρού φακελίσκου τσαγιού στην επιφάνεια του δέρματος μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική υγρασία και να διασπάσει τη φυσική προστασία του δέρματος. Ως αποτέλεσμα αυτού, το άτομο μπορεί να εμφανίσει ερεθισμό ή εξανθήματα.

Διαβάστε επίσης

Οκτώ συμπεριφορές τρόπου ζωής μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Θ. Κωφίδης: Το Διεθνές Κέντρο Καρδιάς, η συγκίνηση, η πίστη και το δημόσιο ευχαριστώ στις γυναίκες της ζωής του

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.