Tai Chi για μείωση της αρτηριακής πίεσης

Το Tai Chi φαίνεται ότι βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης , καθώς απδεικνύεται πιο αποτελεσματικό από την αερόβια άσκηση.

Το Tai Chi, μια πρακτική που ξεκίνησε στην Κίνα ως αρχαία πολεμική τέχνη, περιλαμβάνει αργές και απαλές κινήσεις. Εστιάζει επίσης σε μια διαλογιστική κατάσταση του νου καθώς και στην ελεγχόμενη αναπνοή, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Συμπληρωματικής και Ολοκληρωμένης Υγείας των ΗΠΑ

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν το Tai Chi ως μια άσκηση χαμηλής έντασης κατά την οποία οι μύες είναι χαλαροί, οι κινήσεις είναι κυκλικές και οι αρθρώσεις δεν είναι πλήρως εκτεινόμενες, σύμφωνα με την Harvard Health Publishing .

Ένα από τα οφέλη του για την υγεία μπορεί να είναι η μείωση της αρτηριακής πίεσης. Για μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο JAMA Network Open, ερευνητές στην Κίνα ανέθεσαν σε 342 ενήλικες ηλικίας πριν τα 50 έτη, που είχαν ενδείξεις προυπέρτασης, να ακολουθήσουν Τάι Τσι ή αερόβια άσκηση. Περίπου οι μισοί από τους συμμετέχοντες έκαναν αερόβια άσκηση, όπως γρήγορο περπάτημα, τζόκινγκ και ποδηλασία. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν στο Tai Chi. Μετά από 12 μήνες, όσοι έκαναν Tai Chi είδαν σημαντικές πτώσεις στην αρτηριακή τους πίεση από εκείνους που έκαναν αερόβιες ασκήσεις.

Μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Nursing Studies, βρήκε ότι το Τάι Τσι είναι πιο αποτελεσματικό από το γρήγορο περπάτημα στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Το Τάι Τσι περιλαμβάνει αργές και ρέουσες κινήσεις, ώστε τα άτομα που είναι ηλικιωμένα και αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις κινήσεις να μπορούν να το κάνουν και μπορεί να τους βοηθήσει να ανακουφίσουν το άγχος και την αρτηριακή τους πίεση, ανέφεραν οι ερευνητές.

 

Διαβάστε επίσης

Μουσική: Ισχυρή ηρεμιστική επίδραση στην ανάρρωση από χειρουργική επέμβαση

Εξέταση αίματος εντοπίζει τον κίνδυνο προεκλαμψίας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.