Δήμος Αθηναίων: Δέκα δωρεάν προγράμματα εκγύμνασης ενηλίκων

Με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, εκατοντάδες δημότες και κάτοικοι της Αθήνας, έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν δωρεάν στις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου στο Πεδίον του Άρεως.

Δέκα προγράμματα εκγύμνασης ενηλίκων ξεκινούν στις 9 Σεπτεμβρίου 2024 και θα πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Σάββατο τις πρωινές ώρες. Οι συμμετέχοντες μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε: Γυμναστική, Κολύμβηση, Yoga, Pilates, Πολεμικές Τέχνες, Ping Pong, Χορό, Τρέξιμο και Tai Chi. Οι δραστηριότητες που αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι τις αρχές Αυγούστου του 2025 είναι σχεδιασμένες για να καλύψουν τις ανάγκες άσκησης των ενηλίκων ενώ υπάρχει και ειδικό πρόγραμμα γυμναστικής τρίτης ηλικίας που απευθύνεται σε άτομα άνω των 60 ετών.

Αιτήσεις 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων https://eservices.cityofathens.gr/ επιλέγοντας την κατηγορία «Γενικές Αιτήσεις», με τη χρήση κωδικών taxisnet. Μετά την υποβολή, θα λάβουν απαντητικό email με οδηγίες και πληροφορίες σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος 

Ο Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος, που ιδρύθηκε το 1891, είναι ο αρχαιότερος αμιγώς αθλητικός σύλλογος της Ελλάδας και έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του σύγχρονου ελληνικού αθλητισμού. Μάλιστα, συνέβαλε ουσιαστικά στην αναβίωση των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων το 1896 στην Αθήνα.

Πρώτος Πρόεδρός του ήταν ο Ιωάννης Φωκιανός, από τους πρωτοπόρους της ανάπτυξης της Γυμναστικής και του αθλητισμού.

Εξ αρχής, όπως αναφέρθηκε και στο Καταστατικό του, ο Σύλλογος είχε ως στόχο την αναβίωση των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων και η ίδρυσή του προσέλκυσε το ενδιαφέρον του φιλέλληνα Γάλλου Βαρώνου Pierre de Coubertin, ο οποίος ήδη εργαζόταν για την αναβίωσή τους.

Πιερ ντε Κουμπερτέν

Η πρώτη διοίκηση και τα μέλη του Πανελληνίου αποτέλεσαν τους εν Ελλάδι συνεργάτες του de Coubertin στην προσπάθεια διοργάνωσης της πρώτης σύγχρονης Ολυμπιάδας το 1896.

Ο Πανελλήνιος προσκλήθηκε στο Συνέδριο της Σορβόννης στο Παρίσι το 1894, το οποίο είχε ως θέμα την αναβίωση και διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Στο Συνέδριο αυτό ιδρύθηκε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και ο Πανελλήνιος εκπροσωπήθηκε από τον επιφανή λογοτέχνη Δημήτριο Βικέλα, ήδη εγκατεστημένο στο Παρίσι.

Η έντονη παρουσία του και η αποφασιστική συμβολή του στην επανασύσταση του θεσμού των Ολυμπιακών Αγώνων και στην διεξαγωγή της πρώτης σύγχρονης Ολυμπιάδας στην Αθήνα οδήγησαν στην εκλογή του ως πρώτου Προέδρου της ΔΟΕ.

Photo Shutterstock

Διαβάστε επίσης 

Δήμος Αθηναίων: Προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και διαιτολόγων στα δημοτικά ιατρεία

Αποφύγετε αυτές τις 6 φράσεις αν θέλετε να σας πάρουν στα σοβαρά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.