Διακόσμηση σπιτιού: Πώς θα καταλάβετε αν οι σύγχρονες τάσεις θα γίνουν διαχρονικές

Όταν πρόκειται για τη διακόσμηση του σπιτιού μας, το προσωπικό γούστο κυριαρχεί αλλά υποσυνείδητα επηρεαζόμαστε από τις σύγχρονες τάσεις. Ο κίνδυνος είναι αν θα δαπανήσουμε αρκετά χρήματα για κάτι που θα ξεπεραστεί πολύ γρήγορα.

Πως θα καταλάβουμε λοιπόν, αν μία τάση στη διακόσμηση σπιτιού είναι διαχρονική ή φευγαλέα;

Οι κύκλοι των τάσεων είναι πιο γρήγοροι από ποτέ και τα social έχουν συντελέσει στην αστραπιαία εναλλαγή της μόδας σε όλα τα επίπδα.

Οι διαχρονικές τάσεις έχουν συνήθως ιστορικές ρίζες. Π.χ. προτάσεις από την κλασική αρχιτεκτονική, το μοντέρνο ντιζάιν στά μέσα του περασμένου αιώνα ή τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά όπως τα ξύλινα δάπεδο. Αυτές οι τάσεις παραμένουν πάντα στη μόδα γιατί είναι ευέλικτες με καθαρές γραμμές, ουδέτερα χρώματα και ποιοτικά υλικά.

Έτσι, εάν σκέφτεστε να ενσωματώσετε μια τάση στο σπίτι σας, αναρωτηθείτε αν την έχετε ξαναδεί. Αν κάτι είναι ξαφνικά δημοφιλές από το πουθενά, είναι πιθανώς μια φευγαλέα τάση.

Επίσης, εάν υπάρχει λειτουργικότητα και άνεση στην τάση – όπως οι ανοιχτές κουζίνες – είναι απίθανο να είναι μια αναλαμπή.

Τα μοντέρνα χρώματα τείνουν επίσης να μην λειτουργούν, το σκούρο γκρι ή καφέ. Αντίθετα τα λιγότερο έντονα χρώματα όπως οι γήινες αποχρώσεις μπορεί να είναι πολύ λειτουργικές και να δείχνουν μοντέρνες.

diakosmisi-spitioy

Σε αντίθεση με τις μοντέρνες χρωματικές παλέτες που έρχονται και παρέρχονται, οι γήινες αποχρώσεις προσφέρουν μια αίσθηση ζεστασιάς και ηρεμίας που ξεπερνά τις φευγαλέες μόδες. Αυτά τα χρώματα δημιουργούν ένα αρμονικό σκηνικό για κάθε χώρο και μπορούν εύκολα να συνδυαστούν με άλλες αποχρώσεις. Οι γήινες αποχρώσεις συμπληρώνουν ένα ευρύ φάσμα στυλ σχεδίασης, από ρουστίκ και παραδοσιακό έως μοντέρνο και μινιμαλιστικό.

Λάβετε υπόψη σας ότι εάν δεν υπάρχει πραγματικός λόγος για μία νέα μόδα στη διακόσμηση σπιτιού – πέρα από την αισθητική πλευρά – θα μπορούσε να είναι μια φευγαλέα τάση.

Βλέπετε την τάση παντού;

Αν αρχίσετε να βλέπετε μια νέα τάση για το σπίτι παντού, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι πρόκειται για κάτι που δεν θα κρατήσει πολύ.

Π.χ. το σχέδιο της σκακιέρας στα πλακάκι γνώρισε μεγάλη άνθηση στη διακόσμηση σπιτιού, αλλά πλέον είναι παντού, από τα ρούχα μέχρι τις θήκες τηλεφώνου. Ο υπερκορεσμός μιας συγκεκριμένης τάσης δείχνει ότι θα είναι κάτι παροδικό.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ενσωματώσετε αυτή την τάση στο σπίτι σας, αλλά μάλλον είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε σε κάτι που είναι πιο εύκολο να αντικαταστήσετε, όπως ένα μαξιλάρι ή μια κορνίζα αντί για ένα έπιπλο ή ένα ακριβό χαλί.

Βέβαια, το υποκειμενικό στοιχείο είναι κυρίαρχο, οπότε αν σκέφτεστε να ξοδέψετε χρήματα για τη διακόσμηση του σπιτιού σιγουρευτείτε ότι η αυτή η τάση είστε πραγματικά εσείς, γιατί αν δεν είναι, τότε θα θέλετε να αλλάξετε τη διακόσμηση σε πολύ λίγο καιρό.

photo shutterstock

Διαβάστε επίσης

Το πόσιμο νερό αυξάνει τον κίνδυνο για διαβήτη;

ΠΟΥ: Πάνω από 30 οι ιοί που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την επόμενη πανδημία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.