5 ρούχα που δεν πρέπει να φοράτε ποτέ σε μία πτήση

Η αεροπορική πτήση έχει και εκείνη τη μόδα της, αλλά κάποια ρούχα δεν πρέπει να τα φοράτε στο αεροπλάνο. Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν ντύνεστε την ημέρα του ταξιδιού για να παραμείνετε καθαροί, ασφαλείς και υγιείς.

5 ρούχα που δεν πρέπει να φοράτε ποτέ σε μία πτήση

1. Τζιν παντελόνι

Τα τζιν είναι μακράν το πιο συνηθισμένο ρούχο που οι ειδικοί στα ταξίδια λένε ότι δεν πρέπει να φοράτε στην πτήση. Μπορεί να είναι δελεαστικό να φορέσετε τζιν, ειδικά αν η βαλίτσα σας είναι ήδη γεμάτη και πρέπει να εξοικονομήσετε χώρο, αλλά τα τζιν δεν προτείνονται για μερικούς βασικούς λόγους. Ειδικά αν η πτήση διαρκεί πάνω από τρεις ώρες ή φοράτε τζιν που είναι στενό στα πόδια ή τη μέση. Μπορεί να επιβαρύνει την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια σας προκαλώντας μούδιασμα. Επιπλέον, το τζιν δεν είναι ρούχο που αναπνέει, έτσι μπορεί να είστε αρκετά ιδρωμένοι και νιώθετε βρώμικοι μέχρι το τέλος μιας μεγάλης πτήσης.

Αντ ‘αυτού, επιλέξτε αθλητικά παντελόνια ή οποιοδήποτε άλλο φαρδύ παντελόνι που θα σας κρατήσει άνετα για πολλές ώρες και θα σας επιτρέψει να αισθάνεστε λιγότερο περιορισμένοι.

2. Ολόσωμες φόρμες

Οι ολόσωμες φόρμες είναι στη μόδα, αλλά δεν είναι ιδανικές ταξιδιωτικές επιλογές.

Πρέπει να τραβήξετε το επάνω μέρος της φόρμας προς τα κάτω ενώ πηγαίνετε στην τουαλέτα και όχι μόνο δεν είναι διασκεδαστικό να είστε τόπλες σε μια δημόσια τουαλέτα, αλλά διατρέχετε τον κίνδυνο να σέρνεται το επάνω μέρος στο πάτωμα του μπάνιου!

3. Ζώνες

Είναι πολύ πιθανό να έχετε βρεθεί στην ουρά ασφαλείας επειδή κάποιος έχει σταματήσει στον ανιχνευτή μετάλλων, λόγω της ζώνης του.

Οι ειδικοί στα ταξίδια λένε ότι είναι καλύτερο να αποφύγετε εντελώς την ταλαιπωρία. Όταν πετάτε, ντυθείτε για άνεση και ευκολία και όχι για μόδα. Δεν θέλετε μια σφιχτή ζώνη πάνω σας, κάτι που αυξάνει την ταλαιπωρία όταν περνάτε από τον έλεγχο ασφαλείας.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να φορέσετε μία φόρμα ή ένα παντελόνι που έχει ελαστική ζώνη.

4. Σανδάλια και ανοιχτά παπούτσια

Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τα παπούτσια όταν ταξιδεύετε. Το πιο εύκολο είναι να φοράτε ανοιχτά παπούτσια το καλοκαίρι, αλλά οι ειδικοί στα ταξίδια συμβουλεύουν να μην το κάνετε αυτό.

Δεν θέλετε να σας πατήσουν ή να πέσει μια τσάντα πάνω στα πόδια σας, αλλά σκεφθείτε πόσο βρώμικες μπορεί να γίνουν οι τουαλέτες στα αεροπλάνα.

Επιπλέον, η θερμοκρασία στις πτήσεις μπορεί να ποικίλλει και τα πόδια σας να κρυώνουν.

Στο ίδιο πνεύμα, βάλτε παπούτσια που είναι δύσκολο να τα βάζετε και να τα βγάζετε, χωρίς αγκράφες ή κορδόνια για να λύσετε και να δέσετε. Επίσης, δεν υπάρχει πάντα ένα βολικό μέρος για να καθίσετε και να φορέσετε ξανά τα παπούτσια σας σε πολυσύχναστες ζώνες ασφαλείας.

5. Οτιδήποτε κατασκευασμένο από πολυεστέρα.

Αν και πολλοί ειδικοί στα ταξίδια συνιστούν να ντύνεστε με στρώσεις, γιατί δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το κρυώνετε ή ζεσταίνεστε όταν κάθεστε στο μεσαίο κάθισμα και να αποφεύγετε οτιδήποτε πολύ βαρύ, τονίζουν επίσης ότι πρέπει να είστε επιλεκτικοί με το ύφασμα.

Ο πολυεστέρας είναι μια δημοφιλής επιλογή μεταξύ πολλών ανθρώπων, καθώς είναι ελαφρύς και ανθεκτικός. Ωστόσο, αν και αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικό βολικό σκεφθείτε ότι ο πολυεστέρας παγιδεύει τις οσμές περισσότερο από τις φυσικές ίνες. Αυτό σημαίνει ότι εάν ιδρώσετε ή συναντήσετε οποιαδήποτε είδους μυρωδιάς στο ταξίδι, θα είναι πιο πιθανό να μείνει πάνω στο φούτερ ή το μπουφάν από πολυεστέρα. Χρησιμοποιείτε κλασικό βαμβάκι, μαλλί ή μοντάλ που αναπνέει.

Με πληροφορίες από bestlifeonline.com

Διαβάστε επίσης

11 υγιεινά υποκατάστατα αλευριού και πώς να τα χρησιμοποιήσετε

Αναζήτηση συγγενών και φίλων σε Τουρκία και Συρία, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.