Τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης για ζητήματα γονιμότητας

Τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης για θέματα γονιμότητας για όλη την επικράτεια, αναμένεται να λειτουργήσει το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ΕΕΑΙ), καθώς όπως διαπιστώνεται το έλλειμμα ενημέρωσης ανδρών και γυναικών είναι τεράστιο.

Το ΕΔΔΥΠΠΥ και η ΕΕΑΙ έχουν ήδη ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης σε περισσότερους από 20 δήμους της χώρας για ζητήματα γονιμότητας, δίνοντας έμφαση στην εξέταση της Αντιμυλλέριου Ορμόνης. Τα επίπεδα της ΑΜΗ μειώνονται με την ηλικία, με σημαντική πτώση μετά την ηλικία των 35 ετών, κάτι που αγνοούν οι περισσότερες γυναίκες. H εξέταση αίματος για την AMH αποτελεί έναν αποτελεσματικό βιοδείκτη πρόβλεψης και ενημέρωσης, για το ωοθηκικό απόθεμα, των γυναικών.

Τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης για ζητήματα γονιμότητας

Η ανακοίνωση λειτουργίας τετραψήφιας τηλεφωνικής γραμμής ενημέρωσης και υποστήριξης για ζητήματα γονιμότητας, έγινε από τον πρόεδρο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργου Πατούλη, κατά τη διάρκεια ημερίδων που διοργάνωσαν το ΕΔΔΥΠΠΥ και η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ΕΕΑΙ), στη Λήμνο και στον ακριτικό ‘Αη Στράτη.

«Η μέτρηση της Αντιμυλλέριου Ορμόνης (AMH) αποτελεί ένα σημαντικό δείκτη γονιμότητας, καθώς παρέχει πληροφορίες για την ποσότητα των ωαρίων που διαθέτει μια γυναίκα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Με άλλα λόγια, η AMH αποκαλύπτει την ωοθηκική εφεδρεία της γυναίκας», ανέφερε ο κ. Πατούλης.

Ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, Κωνσταντίνος  Πάντος, τόνισε την ανάγκη ενημέρωσης ώστε οι γυναίκες να γνωρίζουν τις πραγματικές δυνατότητές τους και να σχεδιάζουν τη ζωή τους με ρεαλισμό. Στην Ελλάδα, πρόσθεσε, η κύρια αιτία υπογονιμότητας, πλέον, είναι η προχωρημένη ηλικία, ενώ η φθίνουσα πορεία των γεννήσεων συνεχίζεται αδιάκοπα τις τελευταίες δεκαετίες.

Photo Shutterstock

Διαβάστε επίσης 

Πτώση της ανδρικής γονιμότητας – Τι φταίει και οι άνδρες δεν είναι πια τόσο γόνιμοι

Πρωτοποριακό πρόγραμμα διαφύλαξης της γονιμότητας πραγματοποιείται πιλοτικά, σε δήμους της Αττικής

3 στους 10 ταλαιπωρούνται από κάποιου είδους αλλεργία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.