Βρετανία: Ξεκίνησε η χορήγηση εμβολίου mRNA σε καρκινοπαθείς

Mια νέα θεραπεία, αναγνωρίζει και να καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα. Οι πρώτοι ασθενείς στο Ηνωμένο Βασίλειο έλαβαν την πειραματική θεραπεία με mRNA – έναν τύπο θεραπείας ανοσοθεραπείας που ονομάζεται mRNA-4359 – στο Imperial College Healthcare NHS Trust, ως μέρος μιας κλινικής δοκιμής φάσης 1/2.

Η δοκιμή, όπως αναφέρει ο Guardian, στοχεύει να αξιολογήσει την ασφάλεια και τις δυνατότητες για τη θεραπεία του μελανώματος, του καρκίνου του πνεύμονα και άλλων καρκίνων. Ένας 81χρονος άνδρας από το Surrey με ανθεκτικότητα στη έως τώρα θεραπεία που ελάμβανε για κακοήθη μελάνωμα ήταν το πρώτο άτομο στο Ηνωμένο Βασίλειο που έλαβε mRNA-4359 στα τέλη Οκτωβρίου.

Θεραπεία με mRNA 

Ο πρωταρχικός στόχος της νέας δοκιμής – γνωστής ως Mobilize – είναι να ανακαλύψει αν αυτός ο συγκεκριμένος τύπος θεραπείας mRNA είναι ασφαλής και ανεκτός από ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα ή του δέρματος και αν μπορεί να συρρικνώσει τους όγκους τους.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι, μπορεί τελικά να οδηγήσει σε μια νέα θεραπευτική επιλογή για τους δύσκολα θεραπεύσιμους καρκίνους, εφόσον αποδειχθεί ασφαλής και αποτελεσματική.

«Οι νέες ανοσοθεραπείες κατά του καρκίνου με βάση το mRNA εκπαιδεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα του ίδιου του ασθενούς ώστε να καταπολεμά τον καρκίνο του», δήλωσε ο Dr David Pinato, ερευνητής στο Imperial College.

Ο Dr Pinato, δήλωσε ότι, η έρευνα αυτή βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και μπορεί να χρειαστούν χρόνια προτού καταστεί διαθέσιμη σε μεγαλύτερο αριθμό ασθενών. Ωστόσο, η νέα δοκιμή θέτει κρίσιμες βάσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη λιγότερο τοξικών και ακριβέστερων νέων αντικαρκινικών θεραπειών. «Τις χρειαζόμαστε απεγνωσμένα για να αντιστρέψουμε την κατάσταση κατά του καρκίνου», πρόσθεσε. Εμβόλια κατά του καρκίνου δοκιμάζονται στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών σε όλο τον κόσμο.

Αυτά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: εξατομικευμένες ανοσοθεραπείες, οι οποίες βασίζονται στην εξαγωγή του γενετικού υλικού του ίδιου του ασθενούς από τον όγκο του- και θεραπευτικές ανοσοθεραπείες, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες για να στοχεύουν έναν συγκεκριμένο τύπο καρκίνου.

Η δοκιμή, χρηματοδοτείται από τη φαρμακευτική εταιρεία Moderna και πρόκειται να στρατολογήσει ασθενείς παγκοσμίως τα επόμενα τρία χρόνια.

Διαβάστε επίσης 

Η Katalin Kariko και Drew Weissman τιμήθηκαν με το Νόμπελ Ιατρικής 2023 για την έρευνά τους στα εμβόλια mRNA κατά της COVID-19

Τα εμβόλια mRNA για την COVID βοηθούν τώρα ασθενείς με καρκίνο

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.