Έρευνα, εκπαίδευση, κλινική εφαρμογή. Αυτό είναι το τρίπτυχο του συνεδρίου με θέμα «Εξελίξεις στην Καρδιαγγειακή Ιατρική-Έμφαση στην αρρυθμιολογία» που διοργάνωσε το διήμερο 7-8 Απριλίου στην Αθήνα ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών.
«Το Συνέδριο αυτό αποτελεί πλέον θεσμό καθώς είναι ο 3ος χρόνος που διοργανώνεται και, με τη συμμετοχή κορυφαίων ιατρών του χώρου, ανοίγει νέους ορίζοντες, δημιουργεί νέες προοπτικές και εγκαθιστά ισχυρούς επιστημονικούς πυλώνες», δήλωσε κατά την τελετή έναρξης ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Χρήστος Αποστολόπουλος.
Το συνέδριο πραγματεύεται επίκαιρα θέματα, θέματα αιχμής της καρδιαγγειακής ιατρικής και τις νέες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις για τις αρρυθμίες, δήλωσε ο Χριστόδουλος Στεφανάδης, Επίτιμος Καθηγητής Καρδιολογίας, Διευθυντής του Πρότυπου Κέντρου Καρδιάς & Αγγείων «Athens Heart Center» του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών που, μαζί με τον διευθυντή του Εργαστηρίου Ηλεκτροφυσιολογίας του «Athens Heart Center» Δημήτριο Τσιαχρή και τον Αναστάσιο Σπανό, Επεμβατικό Καρδιολόγο, Διευθυντή Καρδιολογικής Κλινικής και Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, είναι οι επιστημονικά υπεύθυνοι του συνεδρίου.
Στην τελετή έναρξης του συνεδρίου παρέστη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρθηκε στη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον τομέα της Υγείας.
«Πρέπει να υπάρχει συνεργασία στην ιατρική ανάμεσα σε όλους. Η ιατρική δεν έχει στεγανά, η φροντίδα δεν έχει στεγανά. Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει επιλογή στις υπηρεσίες υγείας και η συνεργασία σήμερα είναι κεφαλαιώδης στην ιατρική όχι μόνο ανάμεσα στους γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, αλλά και στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».
«Το συνέδριο αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για τρεις λόγους: Αφορά τις καρδιαγγειακές παθήσεις, την κύρια αιτία θανάτου, είναι εξαιρετική η θεματολογία και τρίτον για πρώτη φορά έχουμε συνδιοργάνωση ενός μεγάλου ιδιωτικού κέντρου και του Πανεπιστημίου Αθηνών με την ιστορική πρώτη καρδιολογική κλινική. Είναι κάτι που έλειπε και είμαι σίγουρος ότι μέσα από αυτή τη σύμπλευση και συνεργασία θα βγουν κερδισμένοι και οι ασθενείς στους οποίους θα μετουσιωθούν τα συμπεράσματα του συνεδρίου, αλλά και οι συμμετέχοντας που θα τους δοθεί η ευκαιρία να ανταλλάξουν ενδιαφέρουσες απόψεις», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Τσιούφης, Καθηγητής Καρδιολογίας, Διευθυντής Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής Αθηνών, ΓΝΑ Ιπποκράτειο.
«Πάντα ένα βήμα μπροστά ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών»
«Εμείς, ως Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, ως πρωτοπόρος του κλάδου και μοναδικός Ελληνικών Συμφερόντων Όμιλος υγείας στη χώρα, είμαστε αρωγοί στη διαρκή έρευνα. Είμαστε αρωγοί σε επιστημονικές δράσεις υψηλής ποιότητας διασφαλίζοντας έτσι το κορυφαίο επίπεδο παροχών, προσφέροντας την καλύτερη θεραπεία στους ασθενείς μας.
Με γνώμονα τις διαχρονικές αρχές και αξίες του Ομίλου μας και το δόγμα “πάνω από όλα ο άνθρωπος” προχωρούμε διαρκώς με όραμα και συνέπεια σε σημαντικές επενδύσεις, σε σύγχρονο, καινοτόμο τεχνολογικό εξοπλισμό» τόνισε κατά την τελετή των εγκαινίων ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Χρήστος Αποστολόπουλος.
Αναφέρθηκε στις τέσσερις νέες υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης που εγκαινιάστηκαν το Φεβρουάριο.
Την μοναδική Ρομποτική Υβριδική χειρουργική αίθουσα «Υπερίων», πρώτη στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και τρεις πρωτοποριακές, ψηφιακές, χειρουργικές αίθουσες με κορυφαίο τεχνολογικό εξοπλισμό.
Τα επιτεύγματα της τεχνολογίας απαιτούν κορυφαίους επιστήμονες, σημείωσε ο κ. Αποστολόπουλος και ο Όμιλος ανέλαβε πρωτοποριακές πρωτοβουλίες που συνέβαλαν στο brain gain. «Φέραμε πίσω στην πατρίδα μέσα στη διετία περισσότερους από 40 λαμπρούς Έλληνες γιατρούς της διασποράς. Όλοι αυτοί οι άξιοι επιστήμονες, μαζί με τους διακεκριμένους συναδέλφους τους που εργάζονταν στη χώρα, μπορούν τώρα με εξαιρετικές συνθήκες εργασίας να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους».
Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, κατέληξε ο κ. Αποστολόπουλος «θα είναι πάντα παρών ενισχύοντας κάθε καινοτόμα ιδέα, υποστηρίζοντας κάθε πρωτοπόρα επιστημονική έρευνα που του προσφέρει τα όπλα για να μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του αύριο σήμερα και να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Με τι καιρό θα πάμε στη Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα
Επιστροφή στην εργασία για τον ογκολογικό ασθενή – Πόσο εύκολο είναι;