Οι ευρωπαϊκές ιατρικές οργανώσεις στηρίζουν τον ΠΙΣ για την κατάργηση του clawback

Στην πρόσφατη συνάντηση εργασίας των Προέδρων όλων των Ευρωπαϊκών Ιατρικών Οργανώσεων, στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της εαρινής Συνόδου της Μόνιμης Επιτροπής των Ευρωπαίων Ιατρών (CPME), συζητήθηκε το αίτημα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), για έκδοση κοινού ψηφίσματος, προς υποστήριξη του ΠΙΣ και των Ελλήνων Ιατρών για το εξοντωτικό Clawback και Rebate.

Μετά από σχετικές διαβουλεύσεις και συντονισμένες ενέργειες της ελληνικής πλευράς, μέσω των Αντιπροέδρων της UEMS Ανδρέα Παπανδρούδη (ο οποίος συμμετείχε και στη σύσκεψη), της CEOM Κώστα Κουτσόπουλου και της AEMH Κώστα Κουμάκη, οι οποίες προηγήθηκαν της συνεδρίασης και συνεχίστηκαν και στη διάρκειά της, υπερψηφίστηκε από όλους και εκδόθηκε το ψήφισμα, το οποίο μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Οι εκπρόσωποι όλων των Ευρωπαϊκών Ιατρικών Οργανισμών, κατανόησαν πλήρως το πρόβλημα και την έκτασή του και προχώρησαν σε αυτή την πράξη αλληλεγγύης προς τους Έλληνες συναδέλφους.

Ο ΠΙΣ συνεχίζει τις δράσεις

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος συνεχίζει τις δράσεις και τις παρεμβάσεις του μέχρι την οριστική κατάργηση των απαράδεκτων και εξοντωτικών μηχανισμών οι οποίοι υφαρπάζουν το εισόδημα των Ελλήνων Ιατρών.

Είναι βήμα απαραίτητο για την εμπέδωση κλίματος ειλικρινούς συνεργασίας με την Ελληνική πολιτεία και τους Οργανισμούς της, για την αξιοπρέπεια των συναδέλφων και την συνέχιση του υψηλού επιπέδου παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος 

Ο ΠΙΣ, αποτελεί το κεντρικό συντονιστικό όργανο και την εποπτεύουσα οργάνωση όλων των Ιατρικών Συλλόγων και των ιατρών της χώρας. Αποτελεί το ανώτατο θεσμικό όργανο των ιατρών και συμβουλευτικό όργανο της πολιτείας για θέματα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης.

Ο Π.Ι.Σ. έχει σκοπό τη διαχείριση ζητημάτων υγείας στην επικράτεια. Ιδίως δε έχει ως σκοπούς:

α) Το να επικουρεί τον Υπουργό Υγείας στη διαχείριση των ζητημάτων υγείας, στην εξασφάλιση καλής ιατρικής περίθαλψης του πληθυσμού και διαφύλαξη και προαγωγή της δημόσιας υγείας με διαρκή ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας μεταξύ των Ιατρικών Συλλόγων και τον αντίστοιχο συντονισμό των σκοπών και δραστηριοτήτων τους.

β) Την προστασία των εννόμων συμφερόντων όλων των ιατρών που είναι εγγεγραμμένοι στους Ιατρικούς Συλλόγους, μέλη του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, και παροχή συμβουλών, ενημέρωσης και συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης σε σημαντικούς τομείς που αφορούν τον ιατρό, τους χώρους υγειονομικής περίθαλψης αλλά και τον κοινωνικό βίο.

γ) Τη συνεργασία με τις πανεπιστημιακές αρχές και τα θεσμικά όργανα του κράτους για τον αριθμό εισακτέων στις ιατρικές σχολές, των μεταγραφών, την αναγνώριση πανεπιστημιακών τίτλων και σπουδών στην αλλοδαπή, καθώς και τη διαμόρφωση προγραμμάτων σπουδών.

δ) Τη συνεργασία για τη θέσπιση μιας κατά το δυνατόν ενιαίας νομοθετικής ρύθμισης με προτάσεις προς την πολιτική ηγεσία σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των ιατρών και τις βασικές αρχές που πρέπει να διέπουν την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος σε όλους τους τομείς.

ε) Τη διασφάλιση των επαγγελματικών εννόμων συμφερόντων των ιατρών σε όλους τους τομείς, την προάσπιση και διασφάλιση της αξιοπρεπούς επαγγελματικής και επιστημονικής άσκησης του ιατρικού λειτουργήματος-επαγγέλματος σε κάθε ιδιωτική ή δημόσια σχέση εργασίας, τη συλλογική εκπροσώπηση ιατρών για σύναψη συμβάσεων με οργανισμούς ή άλλους φορείς για παροχή ιατρικών υπηρεσιών και τη σύναψη των συμβάσεων αυτών.

στ) Την εκπροσώπηση και υποστήριξη των θέσεων της ιατρικής κοινότητας σε ζητήματα ιατρικά και πολιτικής υγείας.

ζ) Την εξασφάλιση των προϋποθέσεων για τη διά βίου συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση, καθώς και τη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση.

η) Τη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών.

θ) Την ανάπτυξη σχέσεων με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της ιατρικής επιστήμης και με Εθνικούς Ιατρικούς Συλλόγους της αλλοδαπής.

ι) Την επεξεργασία και πρόταση κωδίκων ιατρικής δεοντολογίας και άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος καθώς και τη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα ευρωπαϊκών και διεθνών κωδίκων και διακηρύξεων ιατρικής ηθικής και δεοντολογίας του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου και της Μόνιμης Επιτροπής Ευρωπαίων Ιατρών.

ια) Τη ρύθμιση ζητημάτων συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης καθώς και της αξιολόγησης με κριτήρια που προτείνονται από τον Π.Ι.Σ., που αφορούν το περιεχόμενο, τη διάρκεια και τους σκοπούς της μετεκπαίδευσης και των ιατρικών ειδικοτήτων.

Διαβάστε επίσης 

10ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Η κρίση των χρόνιων παθήσεων και οι συνεργατικές στρατηγικές

Έκθεση ΕΟΔΥ: 3 θάνατοι από γρίπη και 2 από κορονοϊο, την τελευταία εβδομάδα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.