Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα (6/12/2024), ότι αποστέλλει εμπειρογνώμονες για να υποστηρίξουν τις υγειονομικές αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό για τη διερεύνηση μιας αδιάγνωστης ακόμη ασθένειας που έχει εμφανιστεί σε μια απομακρυσμένη περιοχή της χώρας.
Οι εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ είναι καθ’ οδόν για την πληγείσα περιοχή Παντζί , μια τοποθεσία στη νοτιοδυτική επαρχία Κουάνγκο, όπου θα παραδώσουν αναγκαία φάρμακα και διαγνωστικά κιτ για να βοηθήσουν στην ανάλυση της αιτίας της ασθένειας, η οποία οι τοπικές αρχές είπαν ότι σκότωσε 143 ανθρώπους τον Νοέμβριο.
Εργαστηριακές εξετάσεις
Διενεργούνται εργαστηριακές εξετάσεις για να προσδιοριστεί η αιτία, τόνισε ο ΠΟΥ, προσθέτοντας ότι θα κοινοποιήσει περισσότερες πληροφορίες μόλις αυτές είναι διαθέσιμες.
Όσοι προσβλήθηκαν από αυτή την ασθένεια εμφάνισαν συμπτώματα σαν αυτά της γρίπης, περιλαμβανομένου υψηλού πυρετού και έντονης κεφαλαλγίας, δήλωσαν ο Ρεμί Σακί, ο αντικυβερνήτης της επαρχίας Κουάνγκο, και ο τοπικός υπουργός Υγείας Απολινέρ Γιουμπά.
Η κατάσταση είναι υπερβολικά ανησυχητική καθώς ο αριθμός των μολυσθέντων συνεχίζει να αυξάνεται, δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής της τοπικής κοινωνίας των πολιτών Σεφοριέν Μαντζαντζά.
Τοπικός επιδημιολόγος δήλωσε ότι περισσότερο έχουν πληγεί από τη συγκεκριμένη νόσο γυναίκες και παιδιά.
Σε συναγερμό οι υγιειονομικές αρχές
Στο μεταξύ, σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές στο Κονγκό, καθώς τουλάχιστον 143 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στη νοτιοδυτική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, από μία «άγνωστη ασθένεια», ενημέρωσαν το «Reuters» οι αρμόδιοι φορείς.
Όσοι προσβλήθηκαν από αυτή εμφάνισαν συμπτώματα σαν αυτά της γρίπης, περιλαμβανομένου υψηλού πυρετού και έντονης κεφαλαλγίας, δήλωσαν χθες ο Ρεμί Σακί, ο αντικυβερνήτης της επαρχίας Κουάνγκο, και ο τοπικός υπουργός Υγείας Απολινέρ Γιουμπά.
Η κατάσταση είναι υπερβολικά ανησυχητική καθώς ο αριθμός των μολυσθέντων συνεχίζει να αυξάνεται, δήλωσε στο «Reuters» ο επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης Σεφοριέν Μαντζαντζά. «Το Παντζί είναι μια επαρχιακή υγειονομική περιφέρεια και έτσι υπάρχει πρόβλημα με την προμήθεια των φαρμάκων», είπε ο ίδιος.
Οι Σακί και Γιουμπά συμπλήρωσαν ότι άνθρωποι που μολύνονται από αυτή τη νόσο πεθαίνουν στα σπίτια τους εξαιτίας της έλλειψης θεραπείας. Τοπικός επιδημιολόγος δήλωσε ότι περισσότερο έχουν πληγεί από τη συγκεκριμένη νόσο γυναίκες και παιδιά.
Photo Shutterstock
Διαβάστε επίσης
Ξεκίνησαν οι προληπτικές εξετάσεις στα ΚΑΠΗ – Επίσκεψη Άδωνι
Η ελληνική σούπα που βρίσκεται ανάμεσα στις 3 καλύτερες του κόσμου